Home Вдъхновяващо Джорджия Фурлан – красивият модел със синдром на Даун

Джорджия Фурлан – красивият модел със синдром на Даун

от izumitelno
0 коментар 252 преглеждания

Всичко започва през юни 2016 г., когато майката на Джорджия споделя снимки на дъщеря си във Facebook. Не след дълго този пост, който имал за цел да даде надежда и на други деца със синдрома на Даун, надхвърля хиляда „харесвания“ и така момичето се превръща в истински инфлуенсър.

Джорджия Фурлан – красивият модел със синдром на Даун

Забелязват я и хората от модния бранш – Джорджия получава предложения от няколко фотоагенции.

Тогава майка й Рубия си дава сметка, че нейната дъщеря тийнейджърка притежава естествената способност да се представя добре като модел, както и истинска страст към модния подиум.

Така само на 15 години момичето от щата Санта Катарина може да се похвали, че рекламира известни бразилски марки дрехи и бижута, като показва, че и хората с Даун са способни да постигат успехи. И всичко това се случва след сериозен здравословен проблем – само на пет месеца е диагностирана с рядко сърдечно заболяване, следва незабавна и сложна операция.

А борбата с предразсъдъците се появява по-късно, когато трябва да сменя няколко училища заради трудности в общуването с другите деца. В отговор на всичко това майка й я насърчава да развива талантите си, да придобива самочувствие и увереност. „Танцувахме, пеехме и свирехме много у дома“, казва Рубия, в интервю за английския вестник The Sun – едно от няколкото, които с Джорджия дават, след като успехът й става международен. „Тя чертае нови планове: да се утвърди като актриса и певица. И кой знае? Аз винаги й повтарям, че никога не трябва да се отказва и че нищо не е невъзможно“, казва гордата майка. Навремето тя се отказва от кариерата си, за да се посвети на Джорджия, когато разбира, че има синдром на Даун. „Новината ни изненада. Признавам, че в онзи момент бях изпълнена със смесица от тъга и несигурност“, спомня си тя.

Въпреки това нейната отдаденост и непрекъснато насърчаване позволяват на детето да развива умения, които да го отличават от останалите. „За да поощрим най-голямата й мечта да стане актриса или певица, инвестираме в курсове по актьорско майсторство и пеене“, казва Рубия. Тя се надява, че това, което постига дъщеря й, ще даде надежда и на други родители и деца, които живеят с тази генетична аномалия.

„Моят съвет е никога да не се отказват. Продължавайте да се борите и да преследвате мечтите си, защото нищо не е невъзможно. Просто трябва да обичаш, да вярваш и да се бориш, за да го превърнеш в реалност“.

И накрая за последното постижение на Джорджия тази година – тя представи Бразилия на Global Social Awards (Глобални социални награди), които се дават за талант, креативност и оригиналност на инфлуенсъри, които вдъхновяват своите фенове, и имат положително въздействие в социалните медии. Наградите са в четири категории, като всеки инфлуенсър може да бъде номиниран само в една, а гласуването се прави в сайта на организацията.

След няколко месеца гласувания и 120 000 последователи в Instagram, Джоржия успява да се нареди сред финалистите в категорията Rising Star (изгряваща звезда). Да й пожелаем следващи още по-големи успехи. Освен Джорджия, Бразилия бе представена също от Паула Антонини, модел, водеща и журналист. Тя е на 24 години, през 2015 година претърпява катастрофа и се налага да ампутират крака й. Паула се състезава в категорията Social Impact & Change (социално въздействие и промяна) и зае първо място.

Източник:seen.bg

Може да харесате още

Оставете коментар