Home Загадки Прокълнатата планина на тамплиерите

Прокълнатата планина на тамплиерите

от izumitelno
0 коментар 4,6K преглеждания

В Южна Полша, близо до град Обровец, се намира планината Темпeлберг или Планината на тамплиерите, за която се носят легенди, че не границата на ХІІІ и ХІV век орденът на тамплиерите изградил там крепост.

 

Рицарите не се отличавали с благородство – нападали местни жители и ги ограбвали. Веднъж ограбили свещеник и той проклел крепостта и планината.

 

 

Скоро крепостта се сринала и от нея останали жалки руини, а в планината започнали да се случват странни събития. Свидетел на едно от тях станал Дамиен Скурка, който заедно с приятел се връщал късно вечер от риболов.

Прокълнатата планина на тамплиерите

Забелязал на върха на планината да свети огън около който играели малки деца. Мъжете се зачудили кой е довел посред нощ децата и ги е оставил сами. Решили да се изкачат до върха, но когато стигнали не видели нито огъня, нито децата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Забравените загадки на историята

Истинските загадки на Сибир

 

Върху преминаващите покрай Темпелберг често падат гъсти мъгли, заради които има много загубили пътя. Йежи Липка отишъл да си насоки трева в подножието на планината. На връщане се блъснал в невидима преграда и не могъл да върви напред. Едновременно наоколо се спуснала мъгла. Първо помислил дали да не се върне назад, но се сетил, че няма къде да намери подслон и затова легнал на земят.

 

Събудил се на сутринта, но с почуда открил, че не намира на съвсем друго място от това, на което легнал да нощува.

 

Местен жител взел няколко дъски от руините на крепостта и ги заковал на вратата на плевнята си. От този момент вратата постоянно се отваряла от само себе си и човекът се принудил да откове дъските и да ги върне обратно на мястото им.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-прокълнатите призрачни места в България

 

Едни от най-популярните духове в историята

 

 

В средата на 90-те години на ХХ век група студенти посетили останките на крепостта и решили да прекарат нощта в палатки на върха на Темпелберг. По някое време те били събудени от викове – излезли навън и видели наблизо призрачна бяла фигура. Набързо си събрали багажа и напуснали бягството, разказва сп. „НЛО“.

През лятото на 2005 г. планината била изследвана от германски специалисти по паранормални явления. Те заснели светещ силует и две фигури, които се движели една зад друга. Изследователите стигнали до извода, че планината притежава негативна аура.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Мистериите в ордена на тамплиерите

Имотите на тамплиери

Тамплиерите от Средновековието до днес

Тамплиери завинаги 

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

Истината за тамплиерите и кръстоносните походи

Това е най-голямото хранилище на тайни в света и още никой не е разгадал мистериите

 

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още