Home Загадки Едни от най-популярните духове в историята

Едни от най-популярните духове в историята

от izumitelno
0 коментар 2,5K преглеждания

Сред най-популярните духове в историята е Кървавата Мери. Тя е била жена, която убила своето дете, за което е била екзекутирана. За да бъде видяна Кървавата Мери, тя се призовава в тъмна баня, като човек гледа в огледалото и изрече името й три пъти. След това, според легендата, Кървавата Мери се появява от огледалото и убива този, който я е повикал.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

 

Истинската история на Кървавата Мери

 

В САЩ е популярен духът на робинята Хлое от Луизиана. Тя е била негърка, която е работила на плантация. Хлое имала лошия навик да подслушва по вратите и собственикът на плантацията отрязал ухото й.

 

Тя го почерпила след няколко дни със сладкиш, в който сложила отровните листа на олеандър, но по случайност го изяли децата му и жена му. Те починали в страшни мъки и Хлое била разкрита, след което била обесена. Хлое и до днес обикаля мястото, където е била обесена, и преследва хората, които минават оттам.

Едни от най-популярните духове в историята

Момичето от гробището е друг известен призрак – той обитава град Джъстит в щата Илинойс. Духът на момиче с руса коса и сини очи постоянно се опитва да спре на стоп преминаващите коли. Духът е облечен в бяла рокля и разговаря с тези, които го помислят за жив човек.

 

Момичето дори се качва в колите на хората, които се съгласят да го возят, но щом колата стигне до местното гробище, духът изчезва. Духът се нарича Мери и вече над 60 години хората го виждат край пътя.

Едни от най-популярните духове в историята

Призракът на Ан Болейн, втората жена на крал Хенри VIII, преследва посетители на старинни замъци в Лондон. Ан е била екзекутирана през 1536 година, след като била обвинена в много престъпления, но според историците тя просто е била оклеветена.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Коя е била Ан Болейн?

 

Съдът реши: Призракът на Ан Болейн е истински!

 

 

След екзекуцията й призракът на Ан започнал да се появява в различни замъци и църкви в Лондон. Много често тя се появява като обезглавен труп, но понякога се явява на хората като красива дама в скъпи дрехи.

Едни от най-популярните духове в историята

 Хотелът Стенли в Колорадо, който е бил описан от Стивън Кинг в романа му „Сияние”, е прочут с духовете на деца. Посетителите постоянно чуват шум от детска глъчка, но в съседните стаи се оказва, че няма деца.

 

Посетителите са преследвани и от духа на лорд Денръйвин, който е бил собственик на земята. В стая 407 в хотела посетителите винаги се събуждат от ужасяващи звуци, а след това се оказва, че ценни предмети от багажа им липсват.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Това е най-зловещото село с призраци в България: Село Шишенци във Видинско

Най-известните снимки на призраци

Най-популярните библейски пророчества

Предсказания за бъдещето на България

Ето как е изглеждал в действителност Исус

Забравените загадки на историята

Откриха „нецензурираната“ Библия, разкриваща неудобни истини

Откриха „таен код“ в Библията. Старият и Новият завет са криптирали множество събития в бъдещето

Послания от Библията

 

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още