Home Загадки Забравените загадки на историята

Забравените загадки на историята

от izumitelno
0 коментар 2,1K преглеждания

Всички знаят за египетските пирамиди, Стоунхендж и други исторически загадки. Но има и други, които отдавна са позабравени, а за някои повечето хора дори не са чували…

 

Такъв е градът Хелика, описан от древногръцкия писател Паусаниас. Той описал гибелта на града, който се сринал до основи от земетресение само за една нощ. Каквото оцеляло, било пометено от цунами. Градът е щял да остане само мит, ако през 1861 година не била открита бронзова монета с герба на града – главата на Посейдон, а след това бил открит и градът.

 

 

Друга загадка е Ронгоронго.

Забравените загадки на историята

Остров Пасха отдавна е загадка за учените, а йероглифите, изписани от аборигените на региона се наричат ронгоронго. Дъсчиците с тайнствени надписи са открити през осемнадесети век и все още не са разгадани.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Подземната цивилизация, пазена в тайна от човечеството – Легендата за Агарта

 

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре

 

Все още никой учен не е разкрил тайната на телата от блатата. Става въпрос за стотици тела, погребани в блатата в Северна Европа. Преди да бъдат погребани, хората са били измъчвани и убивани, най-вероятно с цел жертвоприношение.

 

Причината за краха на Римската империя все още не е разгадана докрай, но минойската цивилизация е абсолютна загадка. Минойците са живеели на остров Крит, известен с Минотавъра и лабиринта му. Краят на цивилизацията настъпил след изригване на вулкан на съседния остров Тир. След изригването останали живи минойци, но изчезнали безследно.

 

Стоунхендж все още си остава загадка, но същото може да се каже и за Карнакските камъни, които са подредени в прави редици в Северозападна Франция в комуна Карнак. Там са разположени към три хиляди мегалита, които са подредени в идеални линии и се простират на дванадесет километра.

Според легендата вълшебникът Мерлин, известен от легендите за крал Артур, превърнал в каменни редици маршируващ римски легион. Според една от теориите обаче каменните редици са били своеобразен детектор за земетресения.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Хроника на укриваните факти: Гигантите от древността

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

 

Пълна загадка е и изчезналият римски легион. След като римският генерал Крас бил сразен от партените, шепа негови войници бродела из пустинята, докато не били обкръжени от китайска армия.Китайският историк Бан Гу, живял през първи век, описва битка със странна армия, която се строявала като люспи на риба – това било характерно само за римската войска. Смята се, че тези, които останали живи, основали село Лицян до пустинята Гоби. Това може би обяснява зеления цвят и русите коси на китайците от това село.Таримските мумии, които са на две хиляди години, са били открити по време на разкопки в Таримския басейн в Западен Китай. Някои от тях били с дълги носове и светли коси. Оказало се, че те са европейци. В древнокитайски текстове се споменават представители на европейската раса, но няма сведения как са могли изобщо да попаднат в Китай.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Библията и извънземните технологии

Забранена история: Имало е четвърта, ЧЕРНА ПИРАМИДА в Гиза

 

Изчезването на цивилизацията от басейна Инд също е голяма загадка. Най-ранната цивилизация на Индия са били жителите на басейна на река Инд. Техните владения се простирали от Западна Индия до Афганистан, а населението било около пет милиона души.

 Развитието и изчезването им могат да бъдат сравнени с цивилизацията на маите. През 1922 година археолози са открили населени места, обитавани от тази цивилизация, със съвършени системи на канализация и бани. Тази цивилизация обаче нямала армия, роби и социални конфликти.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

Мистериозният кратер в Сибир, наречен „планината на съкровищата“

Древен град в Русия крие повече загадки от египетските пирамиди, никой не е разгадал тайната му

Мистерията с кристалните черепи

Плочката от Градешница – най-древното писмо?

Владетелите на древен Египет – извънземни?

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето 

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Истинските загадки на Сибир

Най-великите изгубени съкровища

Загадките на маите не бива да бъдат разгадани?

Сваленото НЛО, ангелите на Монс и други загадки от Първата световна

Загадките на пирамидите в Седеинга

Изчезналият континент Лемурия – загадката на загадките

Загадките около Великия Сфинкс – тайната стая, загадъчното лице и по-древен от пирамидите

 

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още