Home Загадки Сваленото НЛО, ангелите на Монс и други загадки от Първата световна

Сваленото НЛО, ангелите на Монс и други загадки от Първата световна

от izumitelno
0 коментар 5,1K преглеждания

По време на Първата световна война особено често постъпвали съобщения за загадъчни и необясними събития.

Някои от тези невероятни свидетелства са намерили своето отражение в книгата на Найджъл Уотсън „НЛО на Първата световна война“.

 

Сваленото НЛО, ангелите на Монс и други загадки от Първата световна
Съществува легенда, според която Червения барон (вдясно) свалил неидентифициран летящ обект, а легион от божествени воини се притекъл на британските войници по време на сражение с немците.

Известен германски пилот на изтребител, станал най-добрият ас в годините на Първата световна война, се явявал Манфред фон Рихтхофен, по-известен с прозвището Червения барон.

В небето той нямал равни както сред пилотите, така и очевидно сред пришълците. През пролетта на 1917 година, по време на провеждане на сутрешна мисия, прелитайки в небето над Белгия, Рихтхофен успял да забележи неидентифициран летящ обект, който изглеждал като обърната сребърна чиния с оранжеви огньове.

Вторият пилот на барона – Питер Вайцрик, също станал очевидец на явлението, разказвал: „Бяхме изплашени, тъй като нищо подобно не бяхме виждали по-рано. Баронът незабавно открил огън по обекта и той започнал да пада към гората, чупейки върховете на дърветата.

Сторило им се, че изпод отломките на летателния апарат се измъкнали двама и се скрили в гората. Вайцрик и ескадрилата му първоначално смятали, че този летящ обект се явявал секретен самолет разузнавач на американските ВВС. Но след запознаване с отчета, където се давало описание на „летящата чиния“, поставили под съмнение видяното.

2

Манфред фон Рихтхофен според слуховете свалил „летяща чиния“ при патрулиране на небето над Белгия.

Случаят бил огласен чак 80 години след загадъчното произшествие, а статия за него излязла през 1999 г. във в. TheWeekly World News. „Според мен няма никакви съмнения, че баронът свали някакъв космически кораб, дошъл от друга планета, а момчетата, които се скриха в гората, бяха космически пришълци“, разказвал Вайцрик.

Но историците поставят под съмнение тази история, като се аргументират с това, че трипланът FokkerDr. I, с който баронът извършвал полета, бил въведен в експлоатация през август 1917 година, тоест чак след този инцидент.

ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ВОЙНИЦИ

По време на Дарданелската операция около 4000 войници от Кралския норфолкски полк изчезнали безследно от бойното поле в гъст облак сив дим при придвижване в долина.

На 21 август 1915 година трима войници от състава на новозеландското подразделение видели как няколкото стотин британски войници се движели към височина 60 край залива Сувла в Турция.

3

Боен отряд на батальона на Норфолкския полк на британската армия, според слуховете, бил похитен от извънземни при злополучна кампания под Галиполи.

Тяхното изявление, направено през април 1965 г., гласи: „На върха на хълма забелязахме плътна, почти твърда мъгла, около 250 метра дълга, 60 метра висока и 60 метра широка. Британският полк без колебание влезе право в нея, но нито един от войниците така и не се появи на височина 60 и не взе участие в сраженията. Около час след като последната група войници изчезна в мъглата, тя леко напусна земята, сля се с останалите мъгли и всички те заедно заплуваха в северна посока.“

 

Когато примирието било подписано, Великобритания поискала да ѝ върнат полка, който бил обявен за „изчезнал безследно“, но Турция отвърнала, че никога не е пленявала този полк, не е влизала в бой с него и изобщо не подозирала за неговото съществуване.

Докато мнозина смятали това твърдение за чиста лъжа, впоследствие то било потвърдено от окончателния доклад на Дарданелската комисия, чиито материали били събрани през 1917 и разсекретени през 1967 година.

АНГЕЛИТЕ НА МОНС

Някои вярват, че това събитие е било някакъв знак, означаващ, че Бог по време на Първата световна война е бил на страната на Великобритания.

По време на отстъпление на британските войници под Монс през 1914 година на бойното поле неочаквано започнали да се появяват странни фигури, които не позволявали на немците да се придвижат напред.

4

Появата на ангели, уж спасили от смърт френските и британските войници по време на битката при Монс (Белгия) в Първата световна война.

След това сред хората започнали да обикалят слухове, че войниците тогава видели свети Георги, Архангел Михаил или армия от ангели войници. Вестта за това чудо се разпространила толкова бързо, че за нея била отпечатана дори статия в Тhe Evening Standard. Но мнозина уфолози смятат, че „ангелите“ не са били нищо друго, освен гости от Космоса – представители на извънземни цивилизации, приели облика на войници.

След това сред хората започнали да обикалят слухове, че войниците тогава видели свети Георги, Архангел Михаил или армия от ангели войници. Вестта за това чудо се разпространила толкова бързо, че за нея била отпечатана дори статия в Тhe Evening Standard. Но мнозина уфолози смятат, че „ангелите“ не са били нищо друго, освен гости от Космоса – представители на извънземни цивилизации, приели облика на войници.

 

инфо: megavselena.bg

Може да харесате още

Оставете коментар