Home Загадки Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

от izumitelno
0 коментар 43,4K преглеждания

Колбринската Библия, освен всичко друго, разказва историята за създаването на човека и дори споменава съществуването на древни култури (Цивилизации), които са живели на Земята преди пристигането на Адам и Ева. Тя е вероятно един от най-обсъжданите древни текстове, които споменават съществуването на високоразвити древни цивилизации на Земята преди „писаната история”.

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

„В онези дни хората ще имат Великата книга пред себе си [по време на завръщането ѝ], мъдростта ще се разкрие, малцината ще се съберат, за да дадат отпор – това е часът на изпитание. Неустрашимите (храбрите) ще оцелеят…” Ръкописи 3:10

Въпреки че много хора не знаят за съществуването ѝ, т.нар. Колбринска Библия разказва историята на древни събития от забравената история на човечеството. За някои от разказите, написани в „Колбринската Библия”, се казва, че дори предричат собствената ни писана история, докато други писания предричат катаклизми, които тепърва ще ударят земята.

Колбринската се смята за паралелна библия на класическата Християнска Библия. Вярва се, че тя съдържа очарователни подробности по отношение на определени пасажи, като Потопа и Изход. Колбринските текстове споменават и „Разрушителят” като ключова фигура и в двете събития и описват множество катаклизми, които тепърва има да се случат.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Цар Калоян – един от владетели, заради които българите имаме славата на велик народ

Произход на българите – теории и хипотези

Колбринската Библия е колекция от древни текстове, останали скрити векове наред и съхранени от уж потайни групи близо хиляда години. За древните текстове се казва, че са били спасени от пожара в абатство Гластънбъри през 1184 г.  Някои дори твърдят, че има дълбока връзка между древните текстове и Иисус Христос.

Много изследователи ще се съгласят, че Колбринската „Библия” е светска хронология на поне 3 600 години. Говори се, че е написана по същото време, както и „Старият завет”.

Написана е от множество автори, вариращи от древни египтяни до древни келти. Също както има две части – стар и нов Завет, Колбринската Библия също се състои от две части, които съставят цяло от 11 книги.

Първите шест книги от Колбринската Библия са написани от древните египтяни, докато останалите книги били „заковани” от древни келтски свещеници.

Мнозина вярват, че най-старите части от Колбринската Библия са били компилирани след Изход, който според много изследователи се е случил през петнадесети век пр.Хр.

От мнозина тя е смятана за първия юдейско-християнски документ, който описва разбиране за човешка еволюция, креационизъм и интелигентен дизайн. Математическите принципи на Колбринската Библия отразяват интереса на древните Друиди към астрономията и математиката и говорят за глобални катаклизми в миналото.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Древният текст също така разказва историята за сътворяването на човека и дори споменава съществуването на древни култури, които съществували на Земята преди простогането на Адам и Ева.

Първата част от Колбринската Библия съдържа историята на сътворението, която се чете както като религиозен, така и като научен текст. Полседните две книги от Колобринската Библия са посветени на Иисус.

Интересно, този древен документ, наричан също Бронзовата книга или Колбрук, описва Падналите Ангели, споменати и в Битие, като прави връзка със „смъртни мъже”, които се женят за дъщерите на Адам и Ева и имат деца. Това противоречи на общата вяра, че божествени същества са се кръстосали със смъртните човеци.

Разрушителят: Ключова фигура за човечеството

Колбринска Библия – 21 век Мастър Издание

  • Ръкописи 3:3

С преминаването на вековете определени закони въздействат върху звездите в Небесата. Пътищата им се изменят; има движение и безпокойство, те вече не са постоянни и голяма светлина се появява в червено на небето.

  • Ръкописи 3:4

Когато кръв обагри на Земята, ще се появи Разрушителят и планините ще се разтворят и ще бълват огън и пепел. Дърветата ще бъдат унищожени и всичко живо ще бъде погълнато. Водите ще бъдат погълнати от земята и моретата ще заврят.

  • Ръкописи 3:6

Хората ще се разпръснат в лудост. Ще чуят тръбата и бойния вик на РАЗРУШИТЕЛЯ и ще потърсят убежище в земните бърлоги. Ужас ще яде сърцата им и смелостта им ще изтича от тях като вода от счупена стомна. Ще бъдат поядени от пламъците на гнева и погълнати от дъха на РАЗРУШИТЕЛЯ.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Велика България – история и поява

Значение и произход на наименованието българи – теории и хипотези

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

Търсят произхода на човечеството в България

Наистина ли Вавилонската кула лежи на дъното на Черно море

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Племето Догони и техните извънземни прародители

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар