Home Невероятно Най-ужасните заболявания

Най-ужасните заболявания

от elated.firefly
0 коментар 4,8K преглеждания

Всеки мрази да се разболява, но докато повечето от нас да хващат по някоя настинка или грип, има някои хора, които се разболяват от ужасяващи неща.

Най-ужасните заболявания

Момчето риба

8-годишният Пан Чанханг не може да спи през нощта. Той е известен сред местните като момчето риба и е покрит от глава до пети с дебели, сърбящи люспи.

Диагностициран при раждането си с рядкото генетическо заболяване ихтиоза, Пан живее в непоносима болка, често страдайки от прегряване и изключителен сърбеж. Неговите тежки кожни деформации са променили формата на клепачите, носа, устата и ушите му, като в същото време ограничават движението на ръцете и краката му. Около 16 000 бебета се раждат със същото заболяване всяка година.

Най-ужасните заболявания

Жената, която вижда света наопаки

Бояна Данилович има уникална перспектива. Поради рядко заболяване, тя вижда всичко наопаки. 28-годишната сръбкиня използва обърнат монитор на работното си място и почива вкъщи пред обърнат телевизор, поставен върху нормален, който гледат останалите от семейството.

Най-ужасните заболявания

Жената с две вагини

Хейзъл Джоунс винаги се е чудила защо е страдала от ужасни крампи и обилен цикъл по време на пубертета си. Едва когато навършила 18 години обаче получила невероятната си диагноза: има две вагини. 27-годишната блондинка страда от нещо наречено uterus didelphys, което означава, че има две отделни матки и маточни шийки.

Най-ужасните заболявания

Мъжът, който се мисли за мъртъв

Един пациент е шокирал лекарите със своето състояние, което го кара да се мисли за мъртъв. Той описал как спал на гробището, защото там се чувствал най-близо смъртта.

Британецът се събудил един ден преди девет години, напълно убеден, че вече не е жив, макар да дишал. Лекарите до диагностицирали със синдрома на Котард, известен още като синдрома на ходещия труп. Едва след месеци терапия и лечения, той успял да превъзмогне това и да живее почти нормален живот.

Най-ужасните заболявания

Жената, която трябва да яде на всеки 15 минути

Повечето от нас се борят с килограмите, но Лизи Веласкез от Остин, Тексас трябва да яде на всеки 15 минути, за да остане жива. Тя страда от рядко заболяване, което не й позволява да напълнее, макар че яде по 60 пъти на ден.

Въпреки, че консумира по 5000 до 8000 калории на ден, Веласкез никога не е минавала 26кг. В света има само още двама души със същото рядко заболяване.

Най-ужасните заболявания

Мъжът, който е бил първо джудже, а след това и гигант

Адам Рейнър е роден в Австрия през 1899г. На 18 години бил висок само 138см., а на 19 вече бил 143см, когато се опитал да влезе в армията.

Макар да бил нисък, той имал доста големи стъпала и носел 43 номер обувки, а на 21-годишна възраст вече стигнал номер 53. Тогава в един момент Адам започнал да расте отново, доста бързо. За 11 години, той пораснал от 147см до 218см.

Лекарите открили тумор на хипофизната жлеза, което обяснило внезапния му растеж.

Най-ужасните заболявания

Най-възрастно изглеждащия тийнейджър

Лекарите казали на малката Хейли Окинс, че нямало да доживее до 13 години. Тя страда от рядко заболяване, наречено прогерия, което състарява децата още преди пубертета. Навършвайки 14 години обаче, Хейли победила шансовете и в чест на това публикува автобиографията си.

Заболяването състарява тялото й осем пъти по-бързо от нормалното, изтънявайки кожата и отслабвайки костите й. Страдащите от прогерия обикновено умират от инфаркт или удар на възраст около 13 години.

Най-ужасните заболявания

Момичето, което плаче с кървави сълзи

Лекари в Чили останали изумени, когато при тях постъпила пациентка, която плачела със сълзи от кръв. Ярица Олива рони кървави сълзи няколко пъти на ден, откакто е прихванала мистериозна болест наскоро.

Изписали й капки, които да облекчат парещата болка, а в болницата подозират, че става въпрос за рядкото заболяване хемолакрия, макар още да не е потвърдено официално.

Най-ужасните заболявания

Истинските братя Бенджамин Бътън

Шокиращо заболяване е върнало двама братя на средна възраст до детските им години. 42-годишният Майкъл Кларк останал без дом и сега се държи като 10-годишен. 39-годишният Матю Кларк изгубил работата си и започнал да се държи бебе, въпреки че има дъщеря на 19 години.

Трагичната им ситуация е точно като във филма „Странният случай на Бенджамин Бътън“, в който старец започва да се подмладява. Експертите диагностицирали Майкъл с нелечима левкодистрофия. Допълнителни тестове потвърдили, че и Матю страдал от същото.

Най-ужасните заболявания

Жената, на която й растат нокти, вместо косми

Медицинското състояние на жена от САЩ озадачава лекарите вече три години. То е мистерия, която може да е трудна за гледане, но е коствала всичко на жената. Шанина Исом завършвала училище и смятала да следва право. Днес близките й трябва да й помагат да става от леглото. Кошмарът започнал през септември 2009г, когато Исом получила алергична реакция към стероиди, които вземала за астмата си. За няколко месеца била поразена от ужасно кожно заболяване, което лекарите още не са диагностицирали.

Когато през август 2011г, Исом била приета в болницата, лекарите установили, че тялото й произвежда 12 пъти повече кожни клетки на фоликул от нормалното, което задушава кожата й. Вместо косми, нейните кожни фоликули произвеждат нокти.

Може да харесате още

Оставете коментар