Home Любопитно 10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

от elated.firefly
0 коментар 122 преглеждания

Живеем в свят, където не всичко е такова, каквото изглежда. Това се отнася и до хората. Понякога можем да се шокираме колко много сме грешили за някого, съдейки по първото ни впечатление за него.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Шведът, който се облича като кукла, но пее като мъж

Йохио е 18-годишен швед, който се облича като японска кукла, пее като мъж, говори идеално японски, английски и шведски, и свири на китара като професионалист.

Според неговия блог в социалната мрежа AMEBA, той се захласнал по японската култура, когато започнал да гледа анимета като 10-годишен. След това започнал да учи езика, да чете японски блогове и да следи японски знаменитости в Twitter.

След като основал шведската банда Seremedy, Йохио подписал с Universal Music Япония и бързо си спечелил последователи заради красотата си.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Китайският дядо, който рекламира тийн мода в интернет

Лиу Чианпинг е на 72 години и е станал известен в Китай, след като е започнал да рекламира дрехи за тийнейджъри в интернет.

Той изпробвал няколко дрехи от модния магазин на внучка си, след което снимките станали хит и магазина бил заринат с клиенти. Онлайн и по телевизията, той се превърнал в звезда, а снимките му се споделят от милиони китайци в социалните сайтове.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Момчето с женски черти, станало модел на дамски дрехи

Станислас Федянин е 16-годишно момче от Москва, което е станало известно с доста успешната си кариера като международен женски модел. Стас, както обича да го наричат, казва, че е хетеросексуален и дори си има приятелка; просто имал женствена фигура, която го направила идеален за тази работа.

С височина 180см и тегло 45кг, Стас има много фенове и хора от модната индустрия, които смятат, че е перфектен за женски модел. Днес, Стас е представян от Dopamin Models, германска агенция за модели.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Белият мъж, спечелил избори в Тексас като се престорил на чернокож

Както можете да видите на снимката, Дейв Уилсън не е чернокож. Но, за да спечели местни избори, той трябвало да убеди хората, че е чернокож. И се получило!

Уилсън е републиканец, който спечелил място в борда на колежа Хюстън. Понеже повечето студенти там са афроамериканци, той решил да проведе кампанията си около лъжата, че е чернокож. Той внимателно стоял далеч от камерите и агитирал по начин, който накарал гласоподавателите да го помислят за чернокож.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Мацката, която работи като мъжки модел

Елиът Сейлърс е професионален модел, която преди е получавала работа заради русата си коса и женските си извивки, но сега използва външния си вид, за да работи като мъжки модел.

Сейлърс е имала доста успешна кариера като модел и е снимана за кориците на известни списания. През 2012г обаче, тя решила да направи промяна и да работи като мъжки модел. Започнала да си пристяга гърдите, подстригала се и започнала да се явява на кастинги за мъжки модели. Изненадващо, но изглежда доста добре и дори е получила място в мъжкия каталог на Ford.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Богаташът, който се преструвал на бездомен, за да помага на хората

Един уж бездомник решил да стои на улицата във Ванкувър по няколко часа на ден в дните преди Коледа, за да проси от хората и да им помогне. Там срещнал Йоги Омар малко след полунощ.

Омар осребрявал чек посред нощ, когато бездомникът го приближил и му поискал дребни. Омар отказал и почти си тръгнал, но размислил и предложил да купи храна или яке за просяка. Tой обаче казал, че всъщност не бил бездомен и правел това всяка година, за да помага на хората. Омар бил шокиран, но имал нужда от помощ, след като бил изпразнил сметките си, за да отиде до Китай да види баща си.

Мъжът попитал Омар колко е наема му и извадил от чантичката си точно пари за един месец. Добрият човек, който според Омар бил на около 50 години, пожелал да остане анонимен.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Първата жена лекар във Великобритания, преструвала се на мъж в продължение на 46 години

Маргарет Булкли, по-известна като д-р Джеймс Бари, влиза в историята като първата жена – облечена като мъж – завършила във Великобритания като лекар през 1812г.

В началото на 19-ти век, единствената й надежда да влезе в медицинския колеж била да се дегизира като мъж. Тя била приета в Единбургския университет. Сред множеството й успехи, тя е първият британски хирург, извършил успешно цезарово сечение, спасявайки животите на майката и бебето.

Чак след смъртта й през 1865г, тайната й излязла наяве.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Чернокожата жена, която станала бяла, за да си намери работа

През ноември 2010г, след като била безработна от две години, Йоланда Спиви решила да си направи експеримент. Тя си направила алтернативно резюме в интернет и профил, в който споменала своя опит като професионалист по застраховките – с една голяма разлика; нарекла се Бианка Уайт и твърдяла, че е бяла жена.

Експериментът на Спиви продължил само седмица, но й отворил очите за дискриминацията в пазара на труда. Докато истинското й резюме останало незабелязано, нейното алтер его, Бианка Уайт, със същите опит и образование, получила няколко оферти от работодатели за отрицателно време.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Холандският шеф, който облякъл рокля, за да развесели служителите си

Герит Залм, изпълнителен директор и председател на ABN Amro, се е обърнал към служителите на холандската банка облечен като травестит и преструващ се, че е „сестра си“ Присила, която била мадам. Изпълнението се случило на събитие, на което Залм обикновено споделял със служителите как се представя банката. Вместо това обаче, този път той излязъл като Присила, защото според него банкерите му можели да научат много проститутките.

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

  1. Мъжът, престорил се на Голямата стъпка за документален филм на Nat Geo

Главният герой в историята е Мик Додж и е известен като човекът от гората. Преди 25 години, бившият морски пехотинец зарязал градския живот и отишъл да живее в горите на национален парк Олимпик, където туристите често го бъркали с Голямата стъпка.

Додж е на 62 години и ходи бос в гората. Огромните му стъпала го правят да изглежда странно. National Geographic са посветили филм на него, озаглавен „Легендата за Мик Додж“. За пред камерата, Додж се дегизирал като Голямата стъпка, за да изплаши група деца, лагеруващи в гората.

Може да харесате още

Оставете коментар