Най-дългият стъклен мост в света ще ви изуми със своята красота

Ако обичате силните емоции “Мостът на героя” е вашето място. Мостът е построен на 180 метра височина, а ако погледнете под ръба ще видите зейнала пропаст. Това изумително чудо на съвременния свят е изградено от стъкло с дебелина от 24 мм. Изумително, нали? Изграждането му в провинция Хунан или по-точно в китайския парк Shibiuzhai е отнело няколко месеца. По реализацията на моста са работили група от 11 инженери. Преди стъкленият мост, на мястото е имало дървен.

Туристите, които минават през моста все още не могат да повярват, че някой е измислил подобно съоръжение. Именно те са му дали името – “Мост на героя”.  Всеки, който стъпи на стъклената конструкция изпитва едни и същи емоции – страх, вълнение, очарование. Това е съвсем нормално.

При построяването на моста е използвано двуслойно стъкло, което е 25 пъти по-здраво от традиционното. Това прави мостът изключително надежден според специалистите.

С дължина от 300 метра, “Мостът на героя” (Hero bridge) се намира на първо място в класацията на окачените мостове с прозрачно дъно.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + seventeen =