Home Животни 5 животни, открити на необикновени места

5 животни, открити на необикновени места

от elated.firefly
0 коментар 75 преглеждания

Често забравяме, че хората са само една малка част от природата, която обхваща милиони други видове. И благодарение на все по-градската ни цивилизация, много от нас се вълнуват много, когато забележат животни в дивото – направо откачаме пък, когато ги откриваме на места, където не би трябвало да бъдат. Например…

5 животни, открити на необикновени места

Октопод в планината

Пътешественици, изкачващи се по Скафел Пайк, най-високата планина в Англия, срещнали необичайна гледка – 20-сантиметров октопод, лежащ на скала само на 10 метра от върха.

Макар октоподите понякога да обичат да обикалят сушата – особено, когато остареят – този приятел е трябвало да избяга цял маратон, за да се изкачи по планината. Според катерачите, най-вероятно птица го е изпуснала от въздуха.

5 животни, открити на необикновени места

Акула в метрото

Една сутрин, хората в метрото на Ню Йорк сметнали, че стават свидетели на доста откачена реклама за Седмицата на акулите – мъртва акула лежаща на пода във влакчето.

Как рибата се е озовала в градския транспорт? Чрез поредица от събития, достойни за доста сбъркан научнофантастичен роман. Първо, група деца хванали акулата, докато плували край Кони Айлънд в Бруклин. Акулата след това се озовала до увеселително влакче, а там я открил един мъж, който решил да я занесе вкъщи.

След като помислил малко и осъзнал, че държи мъртва акула, човекът я оставил в метрото, където обърканите пътници й хвърляли доста шокиращи погледи.

5 животни, открити на необикновени места

Жаба на ракета

НАСА наскоро успя да заснеме летяща жаба, която е изстреляна в нощното небе като прилеп амфибия от излитаща ракета. От агенцията смятат, че жабата е плувала във водата под ракетата, която ограничава пламъците при излитане. Съдбата на жабата е неизвестна, макар най-вероятно сега да стои на трон във Валхала, след като е изгубила битката с 90-тонна ракета, излитаща към орбита.

5 животни, открити на необикновени места

Кърлеж в носа

Патобиологът Тони Голдбърг се връщал от научна експедиция в Уганда през 2012г, когато почувствал нещо в носа си: кърлеж гратисчия.

В такъв момент повечето хора биха откачили, но Голдбърг внимателно извадил кърлежа и го изпратил за изследване в лаборатория. По-късно, неговите подозрения се потвърдили – в носа му се ровел вероятен нов вид кърлеж.

5 животни, открити на необикновени места

Кон на покрива

Един хубав септемврийски ден в Ню Брънсуик, Канада, млад кон бил оставен сам вкъщи. Собствениците му били на местната писта за тренировки, така че на коня му било скучно и той се изкачил по малко хълмче зад гаража на къщата, а от там и на покрива.

Конят можел да слезе незабелязано, но копитото му пробило дупка в покрива и той заседнал.

Може да харесате още

Оставете коментар