Home Любопитно Най-известните снимки на призраци

Най-известните снимки на призраци

от elated.firefly
0 коментар 24 преглеждания

Тъкмо по случай Хелоуин ви представяме няколко супер зловещи (и необясними) снимки на духове.

Кафявата дама

Това е една от най-известните снимки на духове. Направена е през 1936г в къща Рейнхам Хол в Англия и на нея се вижда фигура с дълга рокля или наметало. Някои смятат, че това е Дороти Тауншенд, господарка на къщата от 18-ти век, която е загинала трагично от домашно насилие.

Огненото момиче от Уем Таун Хол

Уем Таун Хоу в Англия изгаря до основи през 1995г – докато огънят бушувал, Тони О‘Райли направил снимки на сградата. Макар никой от очевидците да не си спомня да е виждал момиче в или около сградата, на снимката изглежда има такова, застанало до вратата. Според някои, това е Джейн Чърн, малко момиче, починало при пожар в същия град през 1677г.

Духът на дядо

Тази снимка на бабата на фотографа, направена малко след като тя се преместила в старчески дом през 1997г, показва възрастен мъж, стоящ зад нея. Фотографът обаче твърди, че там нямало никой, когато снимката била направена – както и, че години по-късно, членове на семейството осъзнали, че човекът приличал много на съпруга на жената, починал три години преди снимката.

Гробище Бутхил

На тази черно-бяла снимка (направена неизвестно кога, но вероятно в началото на 90-те) е приятел на фотографа, облечен с костюм от 1880-те. След като я проявили обаче, приятелите видели на заден план младо момче, също облечено в подобен костюм.

Църква Уорстед

На снимка от 1975г на Даян Бертелот, седнала на пейка в църква Уорстед в Норфолк, Англия, се вижда зловеща бяла фигура, застанала зад нея. Когато била направена снимката обаче, там нямало никой друг, освен Даян.

Призракът на лорд Комбърмър

Тази снимка е направена в библиотеката на абатство Комбърмър през 1891г и на нея изглежда се вижда мъж, който е седнал на стола в ляво. Членове на фамилията го разпознали като лорд Комбърмър, чието погребение се провеждало на километри от къщата в момента, когато е направена снимката.

Стълбището в Дома на кралицата

Тази снимка първоначално трябвало да бъде само кадър на спираловидното стълбище в Дома на кралицата в Националния морски музей в Англия през 1966г. Размазана фигура обаче се вижда в долната част – това съвпада с множеството разкази за странни случки на това място.

Гробище Башелър Гроув

Тази снимка е направена на гробище Башелор Гроув в Илинойс през 1991г като част от паранормално разследване.

Призрачното лице на Фреди Джаксън

На тази снимка на ескадрила от Първата световна война, направена през 1919г, може да се види призрачно лице зад единия пилот на най-горния ред. Членове на ескадрилата, разгледали снимката след това, разказали, че лицето прилича на това на механика им Фреди Джаксън, който бил убит от перка при инцидент само 2 дена по-рано.

Църква Нюби

Една от най-известните снимки на призраци е направена през 1963г от преподобния К. Ф. Лорд в църква Нюби в Северен Йоркшир, Англия. Някои фото експерти са разгледали снимката и според тях образът не е резултат от двойна експозиция.

Бюрото на кралица Анна

Тази снимка е направена в началото на 20-ти век и след проявяването й било забелязано, че върху бюрото на кралица Анна се появила отрязана ръка.

Хотел Децебал

Снимката е направена през 2008г по време на строежа на хотел Децебал в Румъния. Отдавна се носели слухове за призрак на жена в бяла рокля, бродеща в района.

Коробори Рок, Австралия

На тази снимка, направена през 1959г, се вижда прозрачна жена с дълга рокля, стояща до дърветата, която държи нещо като камера или бинокъл.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар