Home Любопитно Отровни храни, които хората по света обожават

Отровни храни, които хората по света обожават

от Динго
0 коментар 21 преглеждания

Разбираме, когато понякога не можете да кажете „не“ на много вкусна, но нездравословна храна. Но може ли да обясните защо някои хора ядат храна със странна миризма и вкус? Или защо някои ядат просто….. опасни ястия? Някои традиции в кухнята едва ли могат да бъдат обяснени.

Ние от Изумително открихме някои смъртоносни продукти, които се консумират по света.

Карамбола

На пръв поглед Карамбола изглежда като нещо безобидно и дори добро за здравето, тъй като съдържа много витамин С.  Въпреки това, хората с язва или гастрит е по-добре да избягват консумацията на този красив плод, тъй като той съдържа много оксалова киселина. Здравите хора също трябва да внимават, защото могат да получат бъбречни проблеми, ако го ядат редовно

Фесикх

Този миризлив египетски деликатес представлява ферментирала риба. В продължение на хиляди години, след като Нил се е наводнявал, на речните брегове е имало много мъртви риби. Днес фесикх се е превърнал в традиционно ястие за националния празник на Шам ел Нессим. Министерството на здравеопазването обаче предупреждава хората за смъртоносните опасности от яденето му, но любовта към традиционната храна е просто твърде силна.

Фугу

Рибата-балон, която се използва за приготвяне на фугу, съдържа огромно количество отровен тетродотоксин. Главните готвачи трябва да преминат специално обучение, за да се научат как да го готвят правилно и да могат да отрежат отровните части. Но дори и това не гарантира пълната безопасност на ястието. Всяка година по няколко души умират от отравяне с фугу в Япония

Касу Марзу

Буквално преведено, името му означава „гнило сирене“, което в действителност е. Ларвите на мушици изглежда добавят допълнително невероятен вкус. Консумацията на това ястие обаче може да причини алергични реакции, хранително отравяне и инфекции.

Пангиум едуле

Това не е нито плод, нито ядка. Всъщност това са семената на дърво, които се използват широко в южноазиатската кухня, въпреки че съдържат циановодород. Можете да ги ядете само след като са били варени без черупките им и заровени в пепел и бананови листа в продължение на 40 дни. Само след тази сложна процедура те стават безопасни за консумиране, придобивайки специален вкус и аромат.

Киселка

Този тип гъби са много отровни и опасни, но лошите им качества не са очевидни. Това обърква някои хора, които продължават да ги събират в горите. Готвенето не успява да намали токсичността и отровата йм, която се натрупва в човешкото тяло. Токсините могат да причинят фатално увреждане на черния дроб и бъбреците.

Акее

Акее е ямайски плод. Той е много отровен: съдържа токсините хипоглицин А и хипоглицин В. Акчеевите плодове са годни за консумация, но семената са токсични. Яденето им в крайна сметка може да причини повръщане.

Супа от прилеп

Прилепите са традиционна част от азиатската кухня. Главните готвачи слагат цял прилеп в купичка супа и я сервират. Месото от прилеп се счита за много вкусно и има лечебни свойства. Но всъщност прилепите могат да пренасят болести, така че може би трябва да поръчате нещо друго

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар