Home Загадки Най-популярните библейски пророчества

Най-популярните библейски пророчества

от izumitelno
0 коментар 3,5K преглеждания

Стотици Библейски пророчества са се изпълнили по най-прецизен начин, често пъти много години, след като пророкът не е бил вече сред живите. Съществуват много пророчества относно отделни народи и градове и в хода на историята те всички били дословно изпълнени.

Самият Христос при Неговото първи пришествие е изпълнил 300 пророчества.

 

Сред най-популярните са:

 

Ниневия

Съгласно предсказанието на пророк Наум този огромен град ще бъде разрушен и никога вече възстановен. Пророчеството се изпълнява буквално през 606 г. пр. Хр. Огромният град е служил като столица на Асирийската империя преди около 2600 години. Завладяването на Ниневия от коалиция на вавилонци и други слага край на Асирийската империя.

 

Вавилон

 

Вавилон – съгласно пророчествата на пророк Исая и Йеремия градът ще бъде разрушен и никога повече няма да бъде населен, ще се превърне в блатисто място. Столетие по-късно мидийци и перси разрушават Вавилон, който повече не е възстановен. Древният град Вавилон е започнал малко след Потопа и е израз на прекия бунт на човека срещу Бог.

Дамаск

Книгата на Исая предсказа, че Дамаск ще се превърне в купчина руини. Градовете на Ароер ще бъдат пусти и оставени на стадата. Пророчеството датира от 735 г. пр. Н. Е., когато Дамаск и Израел са се съюзили срещу Юда. Тиглат-Пиласер превзема Дамаск през 732 г. пр. н. е., което някои посочват като изпълнение на това пророчество. Градът не е превърнат в развалини, но губи голяма част от своето богатство и политическо влияние през годините след нападението на Тиглат-Пиласер. Някои вярват също, че пророчеството има бъдещо изпълнение, свързано с развитието на конфликта в Близкия изток.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Предсказания за бъдещето на България

 

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

Древен Египет

 

Езекиил пророкува завладяването на Египет и разпръскването на цялото му население. Това включва твърдението, че Бог ще направи Египет толкова слаб, че никога повече няма да властва над други народи. Въпреки че е могъща нация в древността, Египет оттогава е управляван от персите, гърците, римляните, Византийската империя, османците, британците и французите.

 Знание

 

В 12 глава, 4 стих на книгата на Даниил е казано: А ти, Данииле, скрий тези думи и запечатай тая книга до последно време; мнозина ще я прочетат и знанието ще се умножи. Тук не става дума за знания по отношение на Св. Писание, а за развитие на знанието изобщо. Освен това е отбелязано, че умножаването на знанието ще се наблюдава в „последното време”.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Послания от Библията

Древната тракийска Библия Бесика 

Откриха „нецензурираната“ Библия, разкриваща неудобни истини

Откриха „таен код“ в Библията. Старият и Новият завет са криптирали множество събития в бъдещето

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята  

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Забравените загадки на историята

Народни поверия, древни обичаи и легенди за Великден

Мойсей – къде свършва легендата и започва истината?

Надписa на Екрон – поредното библейско откритие?

Забранената книга: Писанията на Енох

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Библията и извънземните технологии

Загадката на Непорочното Зачатие… Библията, съдържа загадъчна и тайнствена информация

 

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още