Home История Истината за тамплиерите и кръстоносните походи

Истината за тамплиерите и кръстоносните походи

от izumitelno
0 коментар 26,7K преглеждания

Кръстоносните походи в историческа гледна точка са военни и религиозно-доктринални кампании, предприемани през Средновековието. Причината била защита на интересите и идеологията на Римокатолическата църква. Те са явление, отразило се на хода на политическата, социална, културна и религиозна световна история.Целят разширяване и защитаване на позициите на католическата религия; превземане и защита на земи от други народи; потъпкване на етнически движения. Официално кръстоносните походи са девет, като обхващат времето от 1095 до 1272 г. Отделно от тези има данни и за Балкански и Смирненски кръстоносни походи. 

Но каква всъщност е истината за появата на това движение и най-вече за тамплиерите, взимащи участие в него. Историческото обяснение остава отворени много въпроси.

 

Обяснение се намира в много стари египетски йероглифи, разчетени и описани в ред книги. Тамплиерите всъщност са петима. Всеки път, когато тялото на някой от тях загубва силата си, душата му преминава в друго тяло. При тях първичното знание се съхранява и се запазва актуалното ниво на развитие.

 

Това обяснява многото на брой походи. Прераждайки се многократно, тези души за имали невероятно знание. Но в онези години, когато повечето хора са мислели Земята за плоска, хора, познаващи слънчевите цикли и божията мисия са били уникуми и са можели да поведат масата към промяна.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Това е най-голямото хранилище на тайни в света и още никой не е разгадал мистериите

Имотите на тамплиери

 

Тамплиерите живеят изцяло по космическите закони и за кратко време спечелват безмерни богатства, като по този начин стават едни от най-властните мъже на онова време. Заради своето могъщество молят папата да ги благослови и да легитимира правото им да просвещават народа.

 

 

Истината за тамплиерите и кръстоносните походи
Снимка на Daniel от Pixabay 

Папата дава официалното си съгласие на 31 януари 1128 г. Тамплиерите стават рицари със собствено законодателство. През годините техни членове са не само католици. Например главен майстор става французин от династията на катарите. Това само е доказателство за продължаващото прераждане. Ставайки необичайно могъщи обаче, те предизвикват гнева на църквата. Тамплиерите са първите, създали банковата система.

 

 

Говори се, че тамплиерите притежавали и няколко тайни, от които произлиза необичайната им мощ и знания. За първата се твърди, че те са намерили текстовете на Атлантида и че същността на кръстоносните походи е била тези текстове да бъдат опазени и скрити, чрез непрестанното им местене.

 

Истината за тамплиерите и кръстоносните походи
Снимка на Michał K от Pixabay 

 Другата тайна е за същността на божието семейство – Исус и Мария Магдалена и за съществуване на техен пряк наследник. Друга причина била опазването на този наследник в тайна, както и продължаването на божия род.

 

 

В крайна сметка Ватикана унищожава движението така, както му е дала легитимност – без много шум. Или поне тя така си мисли, тъй като и до ден днешен има тамплиерски организации, в които се крият древните тайни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

Тамплиери завинаги 

3 неудобни исторически факта, липсващи в учебниците

Как кръстоносците разгромили Саладин

Мистериите в ордена на тамплиерите  

 

източник:sanovnik.bg

Може да харесате още