Home Невероятно Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

от elated.firefly
0 коментар 151 преглеждания

Природата е красиво, безценно нещо, което ни носи колкото радост, толкова и болезнена, ужасяваща смърт. Въпреки това винаги говорим хубаво за нея. В това няма нищо лошо, стига да не се приближавате прекалено, защото щом погледнете през микроскопа, някои неща не могат да бъдат забравени.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Ягодата е извънземно гнездо

Дали ги ядете с шоколад или сметана, ягодите не само са вкусни, но и секси. Все пак във филмите не ни показват как женските устни захапват суров картоф, нали?

Отблизо обаче, ягодата е като декор от „Пришълецът“. Тези светли структури всъщност са истинския плод. Косъмчетата пък са там, просто защото ягодите трябва да са космати.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Бисквитите с крем са като вирус

Може би сте опитвали от тези бисквити. Още по-вероятно е да сте се тъпкали с тях. Като изключим списъка със съставките обаче, в бисквитите няма нищо страшно. Поне докато не ги погледнете под микроскоп.

Увеличена 30 000 пъти, една такава бисквита изглежда ужасяващо. Вместо вкусен десерт, тя вече е опасен извънземен вирус, показващ колко объркана е структурата на преработената храна в сравнение с почти перфектно подредените структури в естествената храна.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Потните жлези са портали към Ада

Потните жлези имат за задача да регулират телесната температура – нещо, с което редовно злоупотребяват като ни карат да миришем лошо. Но те са просто дупки в кожата, нали така?

Не и когато ги видите през микроскоп. Представете си, че сте в един от онези филми, където ви смаляват и влизате в нечие тяло. Смятате да минете напряко през потните жлези, но вместо това се натъквате на вратата към Ада.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Виното е гробище

Виното е идеално за напиване в ситуации, където на бирата или чая от гъби се гледа с лошо око. Например вечеря в къщата на шефа. Тогава то е предпочитана напитка от дамите и господата, вероятно заради вида си: гладко, тъмно, елегантно червено, като кръвта на някакво величествено същество. Еднорог може би.

Повечето хора са наясно, че микроорганизми помагат на виното да ферментира. Забравяме обаче, че те си остават в него. Фотографът Уилям ЛеГулон с радост ни показва отблъскващата истина, която се крие в чаша червено вино. В тази капка вино, погледната под микроскоп, се виждат хиляди малки трупове на клетки, които са дали живота си, за да можете вие да се натряскате със стил.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Хобота на нощната пеперуда е златен дракон

Всички сте виждали нощна пеперуда и знаете, че не е нещо особено. Ако погледнете отблизо обаче, ще видите, че вместо хобот, тя има нещо, което прилича на златен дракон, излязъл от китайски фантастичен филм. И това при увеличение едва 10 пъти.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Рибата зебра не иска душата ви… тя отдавна я е взела

Рибата зебра е малкото сребристо нещо, което проблясва на фон във всеки подводен документален филм. Единственото забележително при нея е, че се продава за около долар бройката, така че лесно можете да напълните аквариума си докато си купите истински рибки.

Погледнете ли я 4.5 пъти по-детайлно обаче, ще откриете едно чудовище, което вероятно се опитва да ви хипнотизира.

Обикновени неща, които изглеждат ужасяващо отблизо

Чрез камъните в бъбреците природата ви показва, че ви мрази

Няма друг начин да го обясним: тези камъчета излизат право от деликатните ви части и болят адски много. Бъбречни камъни може да имате по много причини, но обикновено се получават когато не пиете достатъчно течности. Затова, когато видите как изглеждат под микроскоп, повече никога няма да забравяте да пиете вода.

Всички тези остри ръбове са се оформили от калциев оксалат, който образували кристални формации.

Може да харесате още

Оставете коментар