Home Животни Епична зообитка на годината (Видео)

Епична зообитка на годината (Видео)

от izumitelno
0 коментар 39 преглеждания

Представете си: тихо си вървите към къщи, гордо притиснали към гърдите си осигурената вечеря, когато изведнъж някой нахален човек внезапно напада, грабва храната и хуква да бяга. Няма как да не се ядосате. В тази ситуация е попаднала бедна лисица, чиято заешка плячка е открадната от нахален орел. А фотографът, снимащ дивата природа Кевин Еби е успял да улови епичната битка за храна.

Белоглавият орел е символ на Америка, силен и страшен, но също и нахален. Без угризение на съвестта, той може да открадне храна от друг, ако се появи такава възможност. Той е истински професионалист в клептопаразитизма. Кевин Еби го хвана да упражнява тази дейност.

Кевин правел снимки в Националния парк на остров Сан Хуан във Вашингтон, когато видял лисица, носеща заек в зъбите си. Фотографът се съсредоточил върху хищника, когато орелът нападнал лисицата и сграбчи заека.

Фотографът споделил: „ За моя изненада, сцената стана още по-драматична, отколкото очаквах. Мислех, че лисицата просто ще даде плячката си на орела. Но тя стисна още повече челюстта си и орелът я вдигна в небето.”

Въздушната битка продължила около осем секунди. След това лисицата била принудена да отвори челюстите си и да се приземи от няколко метра височина, а орелът невъзмутимо се оттеглил със заека в клюна си. Въпреки трудното приземяване, лисицата не получила никакви наранявания, а само се отърсила и отишла при останалите лисици. Без плячка, но жива.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Фотографът е имал късмет да улови тези уникални кадри, но не може да се каже това за лисицата, още по-малко за заека. Изглежда жестоко, но това е суровата природа и нейният естествен подбор.

 

 

 

 

 

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар