Home Невероятно Евълин Мчайл – снимката на „красивото самоубийство“

Евълин Мчайл – снимката на „красивото самоубийство“

от Вивиан
0 коментар 109 преглеждания

Евълин Франсис Мчайл е родена в Бъркли, Калифорния и едно от деветте деца на Хелън и Винсент Мчайл. Винсент е банков ревизор и се преместват във Вашингтон през 1930 година. След развода на родителите й, бащата получава попечителството над всички деца и заедно заживяват в Ню Йорк.

След години Евълин е назначена като счетоводител в нюйоркска компания на Пърл стрийт. Тогава среща Бари Роудс – колега от колежа, уволнен от военновъздушните сили на САЩ.

На 30.04.1947 година Евълин се качва на влака от Ню Йорк за Истон, Пенсилвания, за да се срещне с Роудс. На следващия ден, след като излиза от апартамента на приятеля си, тя се връща в Ню Йорк и се качва на Емпайър Стейт Билдинг, откъдето скача – от 86-тия етаж.

Евълин Мчайл – снимката на „красивото самоубийство“

По-късно Роудс споделя, че не е забелязал по никакъв начин, че Евълин иска да се самоубие. Детектив Франк Мъри, който разследва случая, намира предсмъртната бележка на Евълин в близост до палтото й, оставено от нея на сградата, преди да скочи. В нея тя пише:

„Не искам никой от семейството ми или извън него да вижда тялото ми. Бихте ли го унищожили чрез кремация? Умолявам вас и семейството ми – не си спомняйте за мен. Годеникът ми поиска да се оженим през юни. Не мисля, че бих била добра съпруга за когото и да било. Той ще е много по-добре без мен. Кажете на баща ми, че имам твърде много от характера на майка ми.“

Тялото й е идентифицирано от сестра й Хелън Бренър и е кремирано – по желание на самата Евълин.

Снимката на тялото на Евълин, направена от Робърт Уайлс, често се свързва с направената от Малкълм Брауни фотография на будисткия монах, който се самозапалва на 11.06.1963 и която е считана за една от най-емблематичните снимки на самоубийства.

Фотографията на тялото на Евълин често е наричана „красивото самоубийство“ и е използвана от много артисти и музиканти. Бен Косгров от списание „Time” я описва като „технически богата, завладяваща и красива“.

Може да харесате още

Оставете коментар