Home Вдъхновяващо Героите, спасили хиляди човешки животи. Вижте кои са ТЕ.

Героите, спасили хиляди човешки животи. Вижте кои са ТЕ.

от elated.firefly
0 коментар 201 преглеждания

За някои хора, спасяването на човешки животи е просто част от работата им. За други, задържането на вратата, за да премине друго човешко същество е постижение достойно за песента „Hero“ на Марая Кери и салют от 21 пушки. Хората в този списък попадат в трета категория. Те са онези, които са спасили безброй хора, често жертвайки себе си.

Полицаят, спасил стотици самоубийци

Патрулиращият полицай Кевин Бригс 22 години обикаля пътищата на окръг Марин, в който попадал и  моста Голдън Гейт. Мостът е известен с две неща: че присъства в много филми и с това, че е една от най-популярните дестинации за самоубийства в САЩ.

Случвало ли ви се е да сте толкова добри в работата си, че колегите да ви търсят в почивния ви ден? Бригс е толкова добър, само че когато отиде на работа, той спасява живота на някой самоубиец. Казва, че му се случва поне два пъти месечно да убеждава някой човек да не скочи. В кариерата си е спасил стотици хора, като само един е скочил от моста по време на неговата смяна.

Британският шпионин, спасил хиляди евреи по време на Холокоста

Бърз въпрос: Кой е спасил най-много евреи през Втората световна война? Ако сте отговорили Оскар Шиндлер, радваме се, че сте отделили време да гледате един смислен филм, но грешите. Макар Шиндлер да е спасил около 1200 евреи, един британски шпионин го бие с около 9000.

Франк Фоли имал доста скучно прикритие: той работел в паспортния отдел на британското посолство в Берлин. Работата му обаче била идеална за целта. Той бил много наясно с отношението на германците към евреите и изобщо не бил съгласен. Започнал да подправя паспорти и визи, за да може евреите да отидат в свободна страна, където Хитлер не бил стъпил. В крайна сметка Фоли спасил около 10 000 евреи от сигурна смърт.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Инженерите от Титаник, пожертвали се, за да спасят повече хора

Филмът на Джеймс Камерън показва инженерите на Титаник за една минута, когато корабът се сблъсква с леда и за момент отново, когато водата спира тока на борда. Те обаче са истинските герои на трагедията. Докато всички останали се опитвали да се евакуират, инженерите и мъжете от котелното продължили да работят, давайки на Титаник още 45 минути светлина и ток, за да може 700 човека да открият пътя си навън.

Момичето, спасило стотици от цунами

10-годишната Тили Смит от Англия била на ваканция в Пукет, Тайланд със семейството си, когато океанът започнал да се държи странно. Водата се газирала и с всяка вълна влизала все по-навътре в сушата. Всички на плажа се радвали на феномена, смятайки, че океанът си прави магически трик. Тили обаче знаела какво се случва. Само две седмици по-рано, тя научила за вълната цунами в час по география. Разпознавайки признаците на вълната убиец, тя веднага казала на родителите си. Имайки предвид обаче, че била само на 10 години, родителите й първоначално били скептични.

Тили продължила да настоява, докато семейството най-после решило да се качи на по-високо място. По пътя си, те споменали за подозренията си на един охранител. Около 100 плажуващи били евакуирани и не след дълго връхлетяло цунамито, убило четвърт милион души в 13 страни, но нито един на плажа на Тили.

Лекарят, направил 30 000 безплатни операции насред военни зони

Всеки лекар спасява животи, особено Джино Страда, който специализира в трансплантации на сърце и бял дроб. Още по-интересното обаче е, че той прави тези операции в най-опасните части на света – Афганистан, Ирак, Судан, Камбоджа – и то напълно безплатно. За 25-годишния си стаж като доброволец, Страда е направил 30 000 животоспасяващи операции.

Охранителят, спасил 2700 души на 11 септември

Хората често забравят, че атентатите от 11 септември можеха да имат много по-катастрофални последици. Част от причината толкова много хора да се измъкнат живи и здрави е, че един човек е знаел какво ще се случи. Той бил дългогодишен охранител във финансовата фирма Morgan Stanley и неговото име е Рик Рескорла.

Това не беше първото нападение на Световния търговски център – през 1993г терористи се опитаха да съборят кулите с камион бомба. Опитът очевидно беше неуспешен, но е направил впечатление на Рескорла, който всъщност предупредил градската управа за уязвимостите в сигурността на сградите преди този първи опит. Те обаче го игнорирали.

Затова, когато Рескорла бил повишен в директор по сигурността за Morgan Stanley (по-голямата част от Южната кула) в средата на 90-те, той решил да се подготви за вероятно нападение и измислил план за евакуация. Дори настоявал два пъти в годината да се провеждат сухи тренировки.

И така, когато първият самолет ударил Северната кула в 8:46ч, Рескорла задействал плана си. Когато втория самолет се врязал в другата кула 17 минути по-късно, той вече бил извел 2700 души от сградата, спокойно и безопасно.

За последно Рик е видян на десетия етаж на южната кула, втурнал се да спасява още хора. Тялото му така и не е открито.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар