Home Невероятно Най-шокиращите медицински случаи

Най-шокиращите медицински случаи

от elated.firefly
0 коментар 436 преглеждания

Може отдавна да не сте сядали пред телевизора, за да гледате някоя от сапунените опери, но вероятно си спомняте клишетата. Винаги има някоя доста невероятна медицинска драма, като например някой мъртвец се оказва жив, някой се оказва собствения си близнак или герой изпада в кома, въпреки че му няма нищо. Без значение колко откачени може да са тези моменти обаче, не могат да се сравнят с това, което са преживели истински хора като тези.

Най-шокиращите медицински случаи

Мъртва жена се събужда преди да й извадят органите

През 2009г, 41-годишната Колийн Бърнс взела свръхдоза хапчета и била откарана в болницата, където лекарите я обявили за мъртва. Роднините й решили да почетат паметта й като дарят органите й.

Разбира се, никой не обърнал внимание на факта, че когато сестрата докоснала долната част на крака на Бърнс, пръстите й се свили, както и че ноздрите на носа й се свивали часове по-рано. Въпреки двата големи признака, че Колийн Бърнс всъщност не е изпаднала в мозъчна смърт, сестрата я упоила (което е странно, имайки предвид, че за тях била труп), транспортирала я до операционната, преместила я на масата и я подготвила за операция. Точно в този момент Бърнс отворила очите си и решила, че все пак не иска да се разделя с органите си.

Най-шокиращите медицински случаи

Хремата, която всъщност била изтичаща мозъчна течност

Джо Наги цяла година избърсвал носа си в ръкавите, преди най-после да реши да отиде на лекар. Вероятно е очаквал да си тръгне с рецепта за антибиотик в ръка, но нещата се развили доста по-различно.

Лекарят на Наги изследвал секрета от носа му и открил, че всъщност е гръбначно-мозъчна течност. Наги имал дупка в мембраната около мозъка си и бистрата течност се изливала в носа му. Освен това изтичала от години. Лекарят успял да я зашие като заврял игла в носа му.

Най-шокиращите медицински случаи

Човекът с молив в главата

24-годишен афганистанец отишъл на лекар със силно главоболие. Направили му мозъчен скенер и за щастие не открили рак или някакво странно образувание. Не. Открили молив.

Той бил заседнал в синуса на мъжа чак до фаринкса му и по някакъв начин увредил очната му орбита. Най-странното било, че той не можел да си спомни как моливът е попаднал в главата му. Сетил се обаче, че като дете паднал и получил силно кръвотечение от носа.

Най-шокиращите медицински случаи

Трупът, родил бебе (и после възкръснал)

Ерика Нигрели, гимназиална учителка, щяла да ражда след три седмици, когато нещо се объркало. Тя се разхождала с недиагностицирана хипертрофична кардиомиопатия, заболяване при което се уврежда сърцето. От него освен това се умира, както разбрала Ерика от личен опит. Един ден, по време на час, сърцето на Нигрели се предало.

Първоначално, симптомите й изглеждали като нормални за напреднала бременност. Причерняло й и краката й се подкосили – което не е нещо нечувано. За всеки случай, тя се довлачила до друга класна стая, за да извика учител, след това припаднала, започнала да се тресе и от устата й излизала пяна.

Когато пристигнала в болницата, вече нямала пулс, но друг живот бил изложен на риск. Лекарите извършили спешна операция, за да извадят бебето. Тогава станали свидетели на нещо удивително: сърцето на Нигрели забило отново. Поставили я в изкуствена кома за пет дни и тя се възстановила напълно.

 

Случаят с мистериозната болка в корема

Възрастен китаец постъпил в болница с болки в корема и след извършения преглед, лекарите му казали, че има киста на яйчниците. Точно така, на яйчниците.

Оказало се, че мъжът всъщност бил жена и страдал от рядкото заболяване вродена адренална хипоплазия. На всичкото отгоре обаче, лекарите открили, че пациентът имал и синдрома на Търнър. Жените с този синдром са с нисък ръст и безплодни. Само шестима души в историята са били диагностицирани с двете заболявания.

Лекарите премахнали кистата, заедно с атрофиралата матка и фалопиевите тръби, защото пациентът все пак искал да продължи да бъде мъж.

Може да харесате още

Оставете коментар