Home Невероятно Мистериозни неща, които и учените не могат да обяснят

Мистериозни неща, които и учените не могат да обяснят

от Динго
0 коментар 17,3K преглеждания

Още от древни времена хората се опитваме да обясним много чудотворни и мистериозни неща, които существуват на нашата планета. По-голяма част от нещата са обяснени от учените. Но все още има неща, които трудно могат да бъдат обяснени.

Ние от Изумително подбрахме няколко мистериозни феномена, които са създадени от природата или от хората.

Бимини Роуд
Мистериозни неща, които и учените не могат да обяснят

През 30-те години на 20-ти век американският физик Едгар Кейси твърди, че останки от изгубения град на Атлантис могат да бъдат намерени в Бимини.

През семтември 1968г. 700 метра от варовикови блокове са намерени в морето в близост до Парадайз Пойнт в Северен Бимини. Веригата от блокове бива наречена „Бимини Роуд“.

Някои смятат, че това са останките на известната цивилизация а други, че това е резултат от задълбочаването на морското дъно.

Кипящата река
Мистериозни неща, които и учените не могат да обяснят

Малко момче на име Андрес Рузо често чувал от дядо си легендата за реката, която буквално „сварява“ враговете си във водата. Малкият Андрес мечтаел да намери тази река.

След като пораснал, Андрес Рузо станал геолог, взел местен шаман, който да го води, и открил реката през 2011. Температурата на водата била около 86°C. Чудото на съществуването ѝ е, че реката се намира на 700 километра от най-близкия вулкан.

Подводни руини Йонагуни
Мистериозни неща, които и учените не могат да обяснят

Терасовидни образувания са открити в близост до Йонагуни (Япония) от водолази през 1986. Подводните формирования са разположени на големи клъстери на височина до пет етажа. Намерени са артефакти, които доказват съществуването на хора по тези места.

Призрачният кораб Карол А. Диъринг
Мистериозни неща, които и учените не могат да обяснят

Корабът Карол А. Диъринг е бил американска търговска шхуна, която става известен като призрачен кораб. Биват открит през 1921 г. без никакъв екипаж на борда. Трапезарията е била пълна с храна, дневникът на капитан и личните вещи на екипажи били изчезнали, отсъствали също котвата и навигационното оборудване. Управлението било счупено.

Година по-късно разследването е прекратено без официално заключение

Може да харесате още

Оставете коментар