Home Любопитно Най-зловещите места в света

Най-зловещите места в света

от Динго
0 коментар 1,2K преглеждания

Животът ви е лишен от вълнения? Или пък имате нужда от малко адреналин? Тогава продължете с четенето на тази статия за най-зловещите места на света, които все още са неизвестни за туристи.

Островът на куклите (Мексико Сити, Мексико)
Най-зловещите места в света

Легендата разказва, че малко момиченце се е удавило на това място. По-късно баща ѝ намерил кукла в близост до мястото, където се случила трагедията. Той решил, че духът на малкото момиченце се е вселил в играчката, затова я окачил на близкото дърво. Събрал всички нейни кукли и ги пренесал на острова, а по-късно дори напуснал семейството, за да заживее на обитаваното място.

Най-зловещите места в света

Информация: Може да останете в колибата на бащата и да лежите до дъщеря му (кукла в реален размер). Но с падането на нощта ще имате нужда от кураж, за да издържите компанията на куклите с техните блестящи очи.

Катакомби на капуцините (Палермо, Италия)
Най-зловещите места в света

В катакомбите има събрани над 8 000 останки на хора от 18-ти и 19-ти век. Френският писател Ги дьо Мопасан пише: „Главите им изгелждат ужасно, устите им сякаш говорят, лицата им са изкривени от неща, които изглеждат непоносими.“

Най-зловещите места в света

Информация за туристи: Посещения са възможни във всеки ден от седмицата без неделя. Но внимавайте да не се загубите из катакомбите – пиян човек заспал вътре и се събудил през нощта. Горкият човечец бил намерен в ужасно състояние и се наложило да бъде приет в психиатрична клиника.

Нагоро – селцето на „живите“ кукли (Япония)
Най-зловещите места в света

Аяно Тсукими решила да направи копия от кукли на своите съселяни. Тези зловещи фигури са навсякъде: рибари на речние брегове, ученици и учители в класните стаи, стари двойки по пейките. Като цяло селцето има около 350 кукли, докато жителите му са само 37.

Най-зловещите места в света

Окачените ковчези (Сагада, Филипините)
Най-зловещите места в света

Местните не зариват ковчезите в земята, а ги окачват по скалите. Но за да бъдеш погребан по този начин, трябва да изпълниш няколко условия. Като например, човекът, трябва да е женен и да има внуци. Има вярване, че колкото по-високо е поставен ковчегът, толкова душата на починалия е по-близо до рая.

Може да харесате още

Оставете коментар