Home Забавно Нестандартни къщи

Нестандартни къщи

от Динго
0 коментар 19 преглеждания

Всеки един от нас желае да живее в своя мечтан дом, но не всички имат достатъчно пари или пък достатъчно място, за да превърнат мечтите си в реалност. Но винаги можете да намерите алтернатива.

Къщата Бруунс в Шотландия

Има загадъчна сграда в езерото Шийн край селцето Лерг. Твърди се, че местните събрали пари за Къщата Бруунс след буря през 2015. Според популярен шотландски комикс доста голямо семейство живее в къщата. Кой знае? Странни неща се случват на това място постоянно. Нивото на водата в езерото се покачила с 10 метра, след построяването на водната електроцентрала през 1950 г.

Къщата хладилник

По правило съвременните къщи нямат изби. А що се отнася до тази сграда, просто трябва да я изкопаете в земята и да я използвате за съхранение за храни и вино. Сферичният нагревател осигурява постоянна температура. И ако все още нямате собствена къща, можете да я използвате, за да се скриете от дъжда.

Най-малката къща в Чехия

Една от най-малките къщи се намира в Прага. Фасадата ѝ е дълга само 2,25 метра. Построена между две нормани къщи в средата на 19-ти век, бидейки през годините арт студио и занимарен бар. В днешно време се използва за вестибюл.

Къщата на Хилядните острови, САЩ и Канада

В архипелага на границата между САЩ и Канада имат 1 864 острова. По-големите острови са населени, като на най-големия от тях живеят около 1 500 жители. Можете ли да си представите, че островът Само една стая има една къща с двор.

Къщата на Стив Арийн в Тайланд

Домът на Стив Арийн, който е във формата на купол вдъхновява много креативни хора по света. Арийн построил дома си във ферма за манго. Сградата е изработена от глинени тухли, а интериорът е струвал на Стив 9 000 долара.

Еко къщата на сноубордиста

Сноубордистът Майк Башич избрал тази малка къщичка (само 23 кв. метра), която построил в планината, вместо луксозно имение. Той използвал само еко материали, за да създаде тази уютна къщичка, докато топлината и светлината се осугиряват от слънчеви клетки.


Хейманс са конструкторите на тези уникални мини къщи. Невероятно е, но можеш да разгънете тези къщи само за един ден. Тези къщички са оборудвани с кухня, дневна и спалня. Имат и уютен вътрешен двор с ратанови мебели като бонус.

Къща под формата на яйце

Архитектът Стивън Търнър обожава експериментите. В колаборация със SPUD Group и PAD Studio той създава еко къща във формата на яйце. Уникалната къщичка (дълга шест метра и с диаметър 2,8 метра) може да бъде поставена и във вода, за да се наслаждавате на живота сред природата. В яйцето-къща има душ, печка и хамак. Енергията се генерира от слънцето.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар