Home Забавно Нестандартни къщи

Нестандартни къщи

от Динго
0 коментар 277 преглеждания

Всеки един от нас желае да живее в своя мечтан дом, но не всички имат достатъчно пари или пък достатъчно място, за да превърнат мечтите си в реалност. Но винаги можете да намерите алтернатива.

Къщата Бруунс в Шотландия
Нестандартни къщи
Има загадъчна сграда в езерото Шийн край селцето Лерг. Твърди се, че местните събрали пари за Къщата Бруунс след буря през 2015. Според популярен шотландски комикс доста голямо семейство живее в къщата. Кой знае? Странни неща се случват на това място постоянно. Нивото на водата в езерото се покачила с 10 метра, след построяването на водната електроцентрала през 1950 г.

Къщата хладилник
Нестандартни къщи

По правило съвременните къщи нямат изби. А що се отнася до тази сграда, просто трябва да я изкопаете в земята и да я използвате за съхранение за храни и вино. Сферичният нагревател осигурява постоянна температура. И ако все още нямате собствена къща, можете да я използвате, за да се скриете от дъжда.

Най-малката къща в Чехия
Нестандартни къщи

Една от най-малките къщи се намира в Прага. Фасадата ѝ е дълга само 2,25 метра. Построена между две нормани къщи в средата на 19-ти век, бидейки през годините арт студио и занимарен бар. В днешно време се използва за вестибюл.

Къщата на Хилядните острови, САЩ и Канада
Нестандартни къщи

В архипелага на границата между САЩ и Канада имат 1 864 острова. По-големите острови са населени, като на най-големия от тях живеят около 1 500 жители. Можете ли да си представите, че островът Само една стая има една къща с двор.

Къщата на Стив Арийн в Тайланд
Нестандартни къщи

Домът на Стив Арийн, който е във формата на купол вдъхновява много креативни хора по света. Арийн построил дома си във ферма за манго. Сградата е изработена от глинени тухли, а интериорът е струвал на Стив 9 000 долара.

Еко къщата на сноубордиста
Нестандартни къщи

Сноубордистът Майк Башич избрал тази малка къщичка (само 23 кв. метра), която построил в планината, вместо луксозно имение. Той използвал само еко материали, за да създаде тази уютна къщичка, докато топлината и светлината се осугиряват от слънчеви клетки.

Нестандартни къщи
Хейманс са конструкторите на тези уникални мини къщи. Невероятно е, но можеш да разгънете тези къщи само за един ден. Тези къщички са оборудвани с кухня, дневна и спалня. Имат и уютен вътрешен двор с ратанови мебели като бонус.

Къща под формата на яйце
Нестандартни къщи

Архитектът Стивън Търнър обожава експериментите. В колаборация със SPUD Group и PAD Studio той създава еко къща във формата на яйце. Уникалната къщичка (дълга шест метра и с диаметър 2,8 метра) може да бъде поставена и във вода, за да се наслаждавате на живота сред природата. В яйцето-къща има душ, печка и хамак. Енергията се генерира от слънцето.

Може да харесате още

Оставете коментар