Home Загадки 10 странни случая на спонтанно човешко самозапалване

10 странни случая на спонтанно човешко самозапалване

от izumitelno
0 коментар 661 преглеждания

Изненадващото запалване на човек е изключително явление, при което индивидът избухва в пламъци без никаква намеса. В случая говорим за химическа реакция в тялото човек. В следващите редове ще откриете 10 истории на хора, преживели ужаса на спонтанно запалване.

Пожарникарят

Пожарникарят Джордж Мот от Ню Йорк гледа „The Twilight Zone“ с приятел и възкликва „Нищо толкова странно не се случва на мен. Иска ми се да ми се случва.“ Когато синът му идва на гости след няколко дни, открива прозорците на къщата опушени, а дръжката на вратата топла. Влиза вътре и открива баща си в леглото, станал на пепел. Единственото, което е останало от него, е черепът (смален до неузнаваемост) и едно ребро. Всичко друго в стаята е изгоряло. Въпреки сериозното разследване, така и не са открити доказателства за умишлено запалване или самоубийство.

Ирландецът

През 2010 г. 76-годишният Майкъл Фаерти е открит изгорял в дома си в Ирландия. Съседите се събуждат от алармата за дим, която пищи от дома на Фаерти. Трупът му е открит в легнало състояние близо до камината. Но единствените поражения от огън са локализирани върху останките му, под тях и над тях по тавана. Огънят не се е разпрострял никъде другаде. Не са открити и никакви запалителни течности. Според разследващите камината няма нищо общо с инцидента. След аутопсията става ясно, че този случай най-вероятно спада към хрониката за хората, спонтанно самозапалили се.

Старицата

а2През 1951 г. прислужницата на Мери Рийзър идва на работа, но усеща, че дръжката на входната врата е гореща и не може да се пипне. С помощта на съседи успява да отвори вратата, за да открие прахта на г-жа Рийзър. Единствените останали части от старата жена са гръбначният ѝ стълб, левият ѝ крак и черепът ѝ, който е смален до размера на чаена чаша. Разследването показва, че въпреки изгорялото тяло, нищо друго в къщата не е засегнато от огъня. Извикани са експерти от ФБР и те са убедени, че тялото на Мери Рийзър се е самозапалило, като дрехите и подкожните мазнини са подействали като масло и са спомогнали за унищожителния огън. Смъртта на г-жа Рийзър и до днес остава мистерия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

7 тайни за кръвната ви група

Какво да правим при ухапване от змия и как да предпазим себе си и дома си

 

Бебето

Тригодишното индийче Рахул е последната известна жертва на феномена на спонтанно човешко самозапалване. Майка му споделя, че бебето показва симптоми още на 9-тия ден след раждането си. „Имаше пламък върху коремчето и дясното коляно. Съпругът ми го покри с кърпа и загаси огъня. Много се изплаших.“, споделя майката. Огнените атаки се случват още три пъти, след които Рахул е вкаран в болница за серия изследвания. Всички резултати са в нормата. Естествено, появяват се съмнения за родителска небрежност и дори домашно насилие, но доказателства не са открити. Разследването по случая още продължава.

Инвалидът

78-годишният Ким Сик Йонг е инвалид почти през целия си живот и е прикован към инвалидна количка. Един ден негов съсед му отива на гости и открива Ким обвит в син пламък, излизащ от коремната му област. Съседът се обажда за помощ, но когато полицията и лекарите идват, от Ким е останала само пепел. Единствено краката му са незасегнати от огъня. Странното е, че завесите и мебелите, които са в близост, не са обгорени, въпреки изключителната горещина.

Рицарят

Това е първото записано споменаване на феномена на спонтанно човешко самозапалване в историята. Италианският рицар Полонус Ворситус, живял през 15 в. в Милано, изпил две кани тежко вино. Започнало да му се върти свят, а не след дълго рицарят започнал да повръща огън, който изгорил цялото му тяло. Около него имало много хора, но никой друг не бил засегнат от пламъците.

Аристократката

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Има ли наистина развита цивилизация, която живее под земята

Родилни белези, които могат да подсказват за минало прераждане

През 1731 г. контеса Корнелия Ди Банди се оттегля в покоите си, за да поспи. На сутринта не се появява за закуска и прислужницата ѝ отива да я повика. Открива само пепелта ѝ, както и двата ѝ крака и три пръста от ръцете ѝ. Любопитното е, че свещите, намиращи се в същата стая, са открити без нито грам восък – само голи фитили. По мебелите и вратата има много размазан восък. Както и в другите случаи, огънят е концентриран само в тялото на жертвата и дори леглото, в което е лежала, не е засегнато.

Продавачът

Смята се, че амбулантният търговец Джак Ейнджъл е оцелял след случай на спонтанно човешко самозапалване. През 1974 г. Джак заспива в караваната си в Джорджия. Спи няколко дни и когато се събужда, гърбът и едната му ръка са в пламъци. Оглежда се, но не вижда другаде огън, дори по дрехите, с които е облечен. Ужасен, той напуска караваната и отива в хотел наблизо, където припада. Събужда се в болница, а лекарите му заявяват, че пламъците са тръгнали от собственото му рамо.

Жената на рибаря

Грейс Пет, съпруга на собственик на рибарски магазин, се събужда една нощ и слиза в кухнята, за да попуши малко от любимата си лула. Ориентира се в тъмното с помощта на свещ. По-рано вечерта Грейс е празнувала завръщането на детето ѝ от Гибралтар и е погълнала голямо количество джин. На сутринта дъщеря ѝ открива останките ѝ. Главата ѝ е цяла, но тялото ѝ е само пепел. Не е открит огън, който да е причинил смъртта на жената, свещта е изгоряла докрай, а дрехите на жертвата са незасегнати от пламъците.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Спонтанно човешко самозапалване – мит или реалност – история на феномена

Древните загадки на подводния свят

Загадките на траките

3 древни археологически загадки, които все още смайват учените

НЛО над Древния свят – записки

Кой е построил подводните пирамиди?

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Шест от най-необяснимите научни загадки

Легендата за шестте раси

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Легендата за мистичната богиня Бастет 

 

Може да харесате още