Home Любопитно 7 тайни за кръвната ви група

7 тайни за кръвната ви група

от izumitelno
0 коментар 2,1K преглеждания

Всеки човек е уникален сам по себе си – отпечатъци, характер, физически данни, кръвна група и така нататък. Още при развитието си в утробата на жената, плодът започва да придобива индивидуалност, която остава непроменена през целия съзнателен живот на човека.

В древността се е, смятало че кръвта има загадъчни или дори мистични свойства. Тя е била приемана като източник на жизнените сили и индивидуалност на човека. Днес съществуват множество теории, които свързват пряко кръвната група и психиката на човека.

1. Темперамент

Според някои проведени проучвания, кръвта има пряко влияние на нашата личност и дори на индивидуалността на всеки човек. Смята се, че хората с кръвна група В са решителни, упорити и целеустремени, докато с А – спокойни, уравновесени и артистични натури. Ако пък сте група 0, тогава в кръвта ви е заложено да сте креативни, изобретателни и приказливи. На представителите на АВ не им е чужда емпатията към болката на другите и те винаги са готови да подадат ръка при нужда, за да помогнат на своите близки и приятели.

2. Справяне със стресовите ситуации

Безспорно лидери в тази класация са хората с кръвна група 0, тъй като те винаги знаят как да реагират на стресовите моменти в живота им и да се справят с тях. Именно затова се отличават с по-силната си психика и лесно могат да преборят всяка трудност в живота им.

3. Зависимост от алкохола

Според направените изследвания, има пряка връзка между зависимостта към спиртни напитки и кръвната група. Така например, представителите на А по-лесно се пристрастяват към алкохола и са по-склонни да развият алкохолизъм.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

20 любопитни факта за човешката кръв

 

Мъж със златна кръв: как австралиец спаси живота на два милиона бебета

 

4. Подут корем

За хората, които имат кръвна група А е характерно това, че много по-лесно усвояват въглехидратите. За съжаление не може да се каже същото за тези с група 0, тъй като организмът им усвоява тези органични вещества значително по-бавно, което съответно води до постоянно подуване на корема и чест проблем с това.

5. Намаляване на паметта

Направените проучвания в тази област показват, че хората с кръвна група АВ доста по-често развиват различни когнитивни нарушения на паметта, като вследствие на това е много по-голяма вероятността в напреднала възраст да страдат от деменция или други заболявания на паметта.

6. Забременяване

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тялото ви произвежда и убива по 2 милиона нови червени кръвни клетки всяка секунда

 

Колко кръвни групи има?

 

Има теория, че жените с нулева група много по-сложно забременяват и често имат сложности със зачеването по редица медицински показатели.

7. Захарен диабет

Това е доста сериозно заболяване, което днес обхваща все по-голям процент от хора, страдащи от тази болест вследствие на наследствена предразположеност или начин на живот. Според изследванията в тази област, представителите на кръвна група А и В е доста по-вероятно да развият захарен диабет тип 2 в сравнение с тези с група 0.

Кръвната група е отличителен белег на всеки човек, който обаче може да ни подскаже много за нас като темперамент или дори предразположеността ни към някои заболявания. Все още си остават загадки някои от процесите в организма на човек, защото нашето тяло е една наистина уникална машина.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Какво да правим при ухапване от змия и как да предпазим себе си и дома си 

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?  

 

 

 

Една червена кръвна клетка преминава през цялото ви тяло за около 20 секунди

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Феномени: Българката, която почти не спи

Библейският код разгадал 5000 пророчества

Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?

Загадъчните свитъци на Мъртво Море

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още