Home Любопитно Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?

Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?

от izumitelno
0 коментар 16,6K преглеждания

Нека за момент да се абстрахираме от библейското значение на седемте смъртни гряха. Ако се замислим, те са свързани или с физическото, или с емоционалното човешко състояние, под формата на лоши подбуди. За последните, обикновено е виновен стресът и напрегнатото ежедневие, проблеми в детството или такива, наложени от обществото. Нека за момент оставим настрана библейското значение на седемте смъртни гряха и да си ги представим в осъвременен вариант – такива, каквито са.

 

Похот – освен тела, хората притежава и ум. Прекрасно е ако харесате и двете у някого. Всеки има нужда да бъде ценен като личност, защото знае през какво е преминал и какво прави в момента, за да има съответния натрупан интелектуален опит. Трябва да покажете уважението си първо към тази човешка страна, а после, евентуално да получите и другата – сексуален контакт. Този смъртен грях е насочен към насилниците, които не уважават, не зачитат и в неуспеха си да контролират собственото си желание, нараняват други хора.

Чревоугодничество – храната е шедьовър и вие може да постигнете чудеса с продуктите, които обичате. Експлозията от вкусове ще се настани в сърцето много бързо. Важното е да не прекалявате. Не само заради греха, а и защото това може да доведе до сериозни стомашни проблеми. Трябва да контролирате апетита си, да не се пристрастявате към т.нар. вредни храни, да поделяте залъка си с близките. Чудесен начин да се научите на самоконтрол и да пречистите организма си, са постите, които са различни и се правят няколко пъти годишно.

 

 

Алчност – да имаш и да не искаш да дадеш, а другият да няма, но да намира начин да дава. Това е ужасен недостатък, който може да обрече човек на самота. Удоволствието да дадеш е много по-голямо. Да направиш малък подарък, мил жест, да поделиш парите за сметките с партньора или да оставиш бакшиш на сервитьора, това ще ви направи една идея по-добри хора. Споделеното щастие е двойно щастие, макар и когато става дума за пари.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Библейският код разгадал 5000 пророчества

Разчетоха древно евангелие, предсказващо бъдещето

Леност – или казано с други думи мързел. Колкото и да се шегуваме с него, това си е сериозен проблем и го знаем. Въпреки удобствата, които хората си създават днес – технологии, коли, дистанционни и т.н., пак ни мързи. Трябва, обаче, да помислим, че заради нашата леност, половинката върши двойна работа и понася двойно натоварване. Това не е честно и заслужено. Тялото може да понесе много повече усилия от тези, на които го подлагаме, така че малко повече активност няма да ви навреди.

 

Гняв – сам по себе си, гневът е свързан с агресия, със състояние, в което човек губи контрол над действията си и може да нарани друг човек или себе си. Не бива да си позволяваме да изпадаме в такива състояния.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Признато: Най-древната цивилизация идва от България

 

Откриха „таен код“ в Библията. Старият и Новият завет са криптирали множество събития в бъдещето

 

 

Завист – знаем, че е лошо, но всички го правим понякога. Един път безобидно, друг път не толкова. Завистта е нещо напълно безсмислено. Може да си мислите, че нечий живот е розов, но това съвсем да не е така. За други неща, вие самите бихте могли да се окажете обект на завист. Ето защо, важното е да гледаме в своята чиния. Всеки има това, за което се е трудил и постига друго с цена, която само той е готов да плати. Освен това, завистта няма място между приятели. Ако е налице, то приятелството не е истинско. Радвайте се на това, което имате, не завиждайте, а се мотивирайте.

 Гордост – опасно състояние, което не позволява на човек да усети истинската си природа, да завърже познанства, да не съществува пълноценно. Тези хора не се извиняват и не благодарят, защото според тях няма за какво. Те винаги са прави и гледат от високо. Когато паднат оттам, обаче, боли. Горделивостта трябва да се изкорени от всяко същество, защото тя не носи нищо добро.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Феномени: Българката, която почти не спи

Послания от Библията

Най-популярните библейски пророчества

Загадката Анджелика Котен, доказала съществуването на телекинезата

Бебето от Любек – една от най-големите загадки на миналото  

 

Кучето със свръхестествените способности

Шокиращо предсказание на Нострадамус за 2023 г.

Екстрасензорните способности на животните

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Ето как да отключим могъщите способности на тялото ни, за да се лекува само!

 

 

източник:sanovnik.bg

Може да харесате още