Home Любопитно Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

от izumitelno
0 коментар 901 преглеждания

Може да ви звучи невероятно, но тялото ви притежава няколко свръхестествени способности, чрез които може само да предсказва бъдещето си. Тези умения не се появяват на съзнателно ниво, а на подсъзнателно, заради което трябва да се тълкуват.

Тялото ви предсказва времето

Ако ставите ви скърцат, болят ви или се схващат, най-вероятно в следващите дни времето ще се влоши. Тази връзка между организма ни и условията навън се появява заради падането на атмосферното налягане, което предизвиква и спад на течностите в тялото. По тази причина и започване да усещаме болки в ставите.

Тялото ви предсказва бъдещето

Бъдещето наистина може да се предсказва, но не съзнателно, а като следите спонтанните си емоции, известни като интуиция. Изследване е доказало тази теория преди време, като показваше серия от снимки на предварително избрани участници. Някои от фотографиите са били неутрални, а други – лични, целящи да предизвикат емоционална реакция. Проучването е доказало, че секунди, преди да се представят личните снимки, сърдечният ритъм на участниците се ускорявал.

Тялото ви показва кога сте влюбени

Достатъчно е само да погледнете в очите човека, в когото сте влюбени, и той веднага ще разбере за чувствата ви, защото зениците ви ще се разширят. Тази реакция се задейства от нервната система и е спонтанна. Винаги, когато погледнем нещо, което ни харесва, очите ни ще ни издадат.

Тялото ви има физическа суперсила

Вероятно сте чували, че всяка майка може да стане неестествено силна, когато детето ѝ е в опасност и дори може да вдигне с голи ръце цяла кола. Това е така, защото в стресова ситуация тялото освобождава големи количества адреналин. Хормонът ускорява пулса и дишането, а храносмилателната система спира работа. Така мускулите става много по-силни и за нула време придобиваме суперсила.

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Ушите ви също могат да виждат

Когато загубите едно от петте си сетива, друго се засилва. Подобна връзка е установена между зрението и слуха и слепите хора имат много по-изострен слух от тези, които могат да виждат. Това им позволява да водят относително нормален начин на живот, а най-известен е случаят на Даниел Киш, който въпреки слепотата си е професионален планински велосипедист.

Може да виждате на забавен каданс

Ефектът Bullet time или виждане на забавен каданс позволява да визуализирате едно действие до най-малката подробност, защото всичко около вас се случва твърде бавно. Това е реакция на мозъка, която се отключва при силна тревога. Тогава човек започва да мисли много по-бързо, а действията около него да му се струват твърде бавни.

инфо: sanovnik.bg

Може да харесате още

Оставете коментар