Home История Разчетоха древно евангелие, предсказващо бъдещето

Разчетоха древно евангелие, предсказващо бъдещето

от izumitelno
0 коментар 27,K преглеждания

Евангелието на съдбите на Мария, майка на Господ Исус Христос се смята за един от най-мистериозните древни текстове, откривани някога. Според учени от Принстън книгата е служела за предсказване на бъдещето.

 

Според американските изследователи древният ръкопис силно се различава от каноничните и неканоничните евангелия, познати на науката до момента. След подробно проучване учените установили, че Евангелието на Мария в миналото се използвало предимно за предсказване на бъдещето.

 

Ръкописът е колекция от 37 текста, написани на копски език, които имат пророчески смисъл. Вярва се, се през първите години от християнството книгата се е използвала точно като оракул, но тъй като религията ясно анатемосва подобен вид ясновидства, вярващите са си предавали забранената книга тайно.

 

Когато човек искал да намери отговор на даден въпрос, той отварял книгата на произволна страница и прочитал написания там съвет.

 

Фактът, че Евангелието на съдбите на Мария е заклеймено от ранното християнство като неканонично, определило и малкия му обем от само 37 текста.

 

 

Дължината ѝ от само 71 милиметра също е целенасочено избрана, за да може по-лесно да се крие. Въпреки размерите на книгата, написаното в нея можело да се прочете, тъй като текстът е внимателно изписан, отбелязват специалистите.

Разчетоха древно евангелие, предсказващо бъдещето

В новоразчетеното евангелие името на Исус се споменава само веднъж, за разлика от 4-те канонизирани евангелия от Новия завет, които са посветени на живота и мисията на Христос.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Послания от Библията

 

Древната тракийска Библия Бесика 

 

Не става ясно и защо текстът е приписван на Света Богородица. Обичайно подобна книга за тълкуване на бъдещето не би могла да бъде наречена евангелие и затова учените смятат, че този термин в древността може да е имал много по-широк смисъл.

 

Едно от пророчествата на книгата гласи: Знай, човече, знай, че отново си дал най-доброто от себе си. Не спечели нищо друго освен загуби, спорове и война. Но ако си търпелив, ще просперираш чрез Бога на Авраам, Исаак и Яков.

 

 

В друго се казва: Спри да се двоумиш, човече, дали това ще се случи или не. Да, ще се случи. Бъди смел и не се двоуми. Защото то ще остане при теб много време и ти ще получиш много радост и щастие.

 Евангелието на съдбите на Мария, майка на Господ Исус Христос е открито през първата половина на миналия век от търговец на коптски антики.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-популярните библейски пророчества

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

Откриха „нецензурираната“ Библия, разкриваща неудобни истини

Откриха „таен код“ в Библията. Старият и Новият завет са криптирали множество събития в бъдещето

Предсказания за бъдещето на България

Ето как е изглеждал в действителност Исус

Забравените загадки на историята

Народни поверия, древни обичаи и легенди за Великден

Мойсей – къде свършва легендата и започва истината?

Надписa на Екрон – поредното библейско откритие?

Забранената книга: Писанията на Енох

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Библията и извънземните технологии

Загадката на Непорочното Зачатие… Библията, съдържа загадъчна и тайнствена информация

 

източник:sanovnik.bg

Може да харесате още