Home Загадки Загадката Анджелика Котен, доказала съществуването на телекинезата

Загадката Анджелика Котен, доказала съществуването на телекинезата

от izumitelno
0 коментар 17,K преглеждания

Телекинеза е способността да се въздейства върху физическите обекти със силата на мисълта. Тази способност все още е една от най-интригуващите загадки. Интересът към телекинезата се подхранва от време на време от появата на хора, демонстриращи своите невероятни способности. Френското момиче Анжелика Котен е първата, за която са документирани тези невероятни за днешния материален човек способности.

 

Анжелика Котен от село Бувини във Франция остава в историята като „електрическото момиче“. На 15 януари 1846 г., когато е на 13 години, заедно с други момичета, тя плете ръкавици. Изведнъж масата, на която работят приятелките, започва да се движи. Изплашените момичета побягват по домовете си в паника. Веднага цялото село научава за станалото.

 

Скоро всеки от жителите на Бувини се убеждава, че в присъствието на Анжелика предметите наистина се движат: масата, столовете се преобръщат, всякакви малки предмети падат от рафтовете. Трудно е да се подозира момичето в измама. Нито Анжелика, нито родителите й се отличават с изтънчен ум, за да мамят цялото село. Дори напротив, те са глуповато семейство с добри сърца.

 

 

Започват да се правят догадки. Най-вероятно момичето изпитва органична омраза към работата си. Защото вместо да играе игри, Анжелика е принудена да седи с часове на масата, печелейки жълти стотинки за семейството. Но ако други момичета само плачат и се оплакват от съдбата си, Анжелика показва изключителните си способности.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

„Тя абсолютно не знае как да ги управлява. Демонстрира „чудеса“, когато се налага и не се налага, което й създава много проблеми: момичето е смятано за обладано от дявола. За щастие на Анджелика местният свещеник се оказва човек с прогресивни възгледи. Той успокоява родителите на Анжелика, успокоява паниката в селото, обявявайки, че момичето просто е болно от рядко заболяване, след което започва множество експерименти. В селския свещеник очевидно се проявява учен от някой предишен живот. Записите му са толкова точни, колкото много научни доклади. На тях се дължат множеството примери за необикновената дарба на Анжелика.“

 

Когато някой се докосне до дрехите на Анжелика, започват да падат книги от рафтовете и всичко, което е сложено на стои, виси или е облегнато на стената. Ножиците, вързани с панделка, се разтварят и лентата се развързва по необясним начин. Най-често телекинезата се проявява вечер и почти никога през деня. Силата на удара върху предметите, произтичащ от ума на Анжелика, понякога е толкова голяма, че трима яки мъже не могат да държат движещ се стол.

 

Скоро мосю Фаремонт, който чува за необичайно момиче, пристига в селото от близкия град Мамер. Уверявайки се, че слуховете са верни, той води Анжелика в града, като се стреми не толкова да покаже невероятно момиче, колкото да разбере същността на явлението. За сесия с Анжелика той кани учени от различни области.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Някои жени имат свръхчовешки способности за виждане

 

Лекарите на Мамер пренебрегват поканата, но колегите им от други градове пристигат като голяма делегация. В продължение на няколко дни изучават странното момиче. Фаремонт настоява, че дарбата й има електрическа природа и нарича Анджелика „електрическото момиче“. Той постоянно прави експерименти, опитвайки се да докаже своята теория. В допълнение на Фаремонт описания на сеансите с „електрическото момиче“ са оставени от д-р Вергер, д-р Лемоние, д-р Бомон-Шардон, инженер Оливие и фармацевта Кою.

 

Родителите на Анжелика, виждайки, че способностите на дъщеря им предизвикват засилен интерес, решават да се възползват от това. Правят демонстрациите на нейните способности платени. Повече от 150 души присъстват на първото представление. Славата нараства и амбициите на родителите на Анжелика нарастват. Няма нужда Фаремонт и останалите да убеждават родителите на Анжелика да заведат момичето в Париж.

 

 

На 11 февруари 1846 г. момичето е представено на членовете на Френската академия. Академичният секретар на Академията Араго и д-р Тангшу провеждат поредица от експерименти в продължение на два часа, за което пишат подробен доклад.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Ето как да отключим могъщите способности на тялото ни, за да се лекува само!

„Преместване със силата на мисълта и без всякакво докосване на столове и други мебели, на вестници, въртене на халба, привличане или отблъскване на две топчета едно от друго – това са само част от възможностите, които демонстрера Анжелика. Като учен Тангшу отбелязва не само самите явления, но и съпътстващите ги фактори. Способностите на Анжелика са най-ясно изразени от 19 до 21 часа. По време на сеансите лявата ръка на Анжелика е по-топла от дясната, пулсът скача рязко от 120 на 150 удара в минута и е неравномерен. Явленията не се появяват, ако момичето, седнало на стол, не докосва земята с крака. По време на експериментите Анжелика не можела да докосне нито един предмет с лявата си ръка, за да не го изгори.“

 

 

 На 17 февруари в Ботаническата градина се събира комисия от Френската академия. Учените се концентрират върху изучаването на електрическите свойства на Анджелика. Отчита се, че телекинезата имаше различен, а не електрически характер. Комисията прави заключение относно необходимостта от още няколко сесии. Междувременно д-р Тангшу отбелязва, че необичайните способности на момичето отслабват от ден на ден. Лекарят изпраща писмо до академията с молба да побързат с новите демонстрации и проучвания. Когато академиците най-накрая се събират, няма какво да им се покаже. В този момент вече Анжелика напълно е загубила необикновените си способности, проявявани едва два месеца.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Бебето от Любек – една от най-големите загадки на миналото

Кучето със свръхестествените способности

Екстрасензорните способности на животните

Котаракът със свръхестествени способности

Какви скрити способности имат котките и как влияят на хората

 

източник: lupa.bg

Може да харесате още