Home Невероятно Няколко изумителни факта от историята

Няколко изумителни факта от историята

от elated.firefly
0 коментар 1,6K преглеждания

Когато Адолф Хитлер решава да се самоубие, той дава на кучето си цианид, за да се увери, че отровата действа. Личната му медицинска сестра по-късно споделя, че хората в бункера са били по-разстроени от смъртта на кучето, отколкото от смъртта на съпругата на фюрера, Ева Браун.

Няколко изумителни факта от историята

Законите за защита на животните в Германия забраняват убиването на гръбначни без основателна причина. Поради тази причина в животинските приюти в Германия животни не се приспиват. За опазването на животните се споменава и в конституцията на страната: „Мислейки отговорно към бъдещите поколения, страната ще защитава живота на хората и животните.“

Няколко изумителни факта от историята

Британският репортер Клер Холингуорт съобщава новините за нахлуването на Хитлер в Полша. Британското посолство обаче не й вярва, докато тя не изкарва телефонната слушалка през прозореца на стаята си, за да се чуе звука на започващата война.

Няколко изумителни факта от историята

Последният император на Бразилия, Педро II, идва на власт когато е на 5 години. Прекарва тъжно, самотно детство, обучавайки се за длъжността. Педро II печели три войни, превръща Бразилия в световна сила и забранява робството. След 58 години власт той е изтощен и приема да бъде свален с военен преврат. Прекарва последните си дни сам в Европа, почти без пари.

Няколко изумителни факта от историята

Малко езеро в Африка убива 1700 души и 3500 домашни животни за една нощ, когато внезапно изпуска 300 000 тона въглероден диоксид, задушавайки всичко живо в радиус от 25км. Учените все още не знаят причината.

Няколко изумителни факта от историята

Гватемалците са били умишлено заразявани с полово предавани болести между 1945г и 1956г по американска правителствена програма. Тайната е пазена до 2010г, когато е разкрита от колежански професор. Ръководителите на програмата не са публикували никакви открития, не са уведомявали заразените, нито са им предлагали медицински грижи.

За целта на програмата, проститутки са заразявани с венерически болести и след това са изпращани да разпространяват заразите сред гватемалското население.

Няколко изумителни факта от историята

Може да харесате още

Оставете коментар