Home Невероятно Няколко изумителни факта от историята

Няколко изумителни факта от историята

от elated.firefly
0 коментар 1k преглеждания

Когато Адолф Хитлер решава да се самоубие, той дава на кучето си цианид, за да се увери, че отровата действа. Личната му медицинска сестра по-късно споделя, че хората в бункера са били по-разстроени от смъртта на кучето, отколкото от смъртта на съпругата на фюрера, Ева Браун.

Законите за защита на животните в Германия забраняват убиването на гръбначни без основателна причина. Поради тази причина в животинските приюти в Германия животни не се приспиват. За опазването на животните се споменава и в конституцията на страната: „Мислейки отговорно към бъдещите поколения, страната ще защитава живота на хората и животните.“

Британският репортер Клер Холингуорт съобщава новините за нахлуването на Хитлер в Полша. Британското посолство обаче не й вярва, докато тя не изкарва телефонната слушалка през прозореца на стаята си, за да се чуе звука на започващата война.

Последният император на Бразилия, Педро II, идва на власт когато е на 5 години. Прекарва тъжно, самотно детство, обучавайки се за длъжността. Педро II печели три войни, превръща Бразилия в световна сила и забранява робството. След 58 години власт той е изтощен и приема да бъде свален с военен преврат. Прекарва последните си дни сам в Европа, почти без пари.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Малко езеро в Африка убива 1700 души и 3500 домашни животни за една нощ, когато внезапно изпуска 300 000 тона въглероден диоксид, задушавайки всичко живо в радиус от 25км. Учените все още не знаят причината.

Гватемалците са били умишлено заразявани с полово предавани болести между 1945г и 1956г по американска правителствена програма. Тайната е пазена до 2010г, когато е разкрита от колежански професор. Ръководителите на програмата не са публикували никакви открития, не са уведомявали заразените, нито са им предлагали медицински грижи.

За целта на програмата, проститутки са заразявани с венерически болести и след това са изпращани да разпространяват заразите сред гватемалското население.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар