Home Изкуство 14 изумителни скулптури, противопоставящи се на физиката

14 изумителни скулптури, противопоставящи се на физиката

от elated.firefly
0 коментар 39 преглеждания

По света, а и в интернет – благодарение на модерните технологии – можете да откриете невероятни неща. Създателите на тези скулптори са захвърлили всички традиции от света на изкуството. Сваляме шапка на майсторите, които са постигнали невъзможното.

Страната на чудесата, Канада

Най-страхотното на тази статуя в Калгари е, че е наопаки! Отвън, тази 12-метрова конструкция е с формата на глава, а отвътре е цял един свят, дело на испанския скулптор Хауме Пленса.

Карма, САЩ

Скулптурата на корееца Дохо Сух посреща посетителите на арт галерията Олбрайт-Нокс в Ню Йорк и буди въображението им. Статуята е висока едва 7 метра, но изглежда безкрайна.

Последната вечеря, САЩ

Скулптурата на Алберт Зукалски в призрачния град Риолит е вдъхновена от стенописа на Леонардо да Винчи. На фона на известната Долина на смъртта, фигурите изглеждат особено загадъчни през нощта, когато са осветени отвътре.

Диаманти, Австралия

Снимката не е завъртяна. Новозеландският майстор Нийл Доусън създава скулптури, които не може да подминете, без да се зачудите как се държат във въздуха. Ефектът е създаден с помощта на едва забележими жици.

Баланс, Дубай

Балансиращото бронзово чудо не спазва законите на физиката. Как скулптурите на полския майстор Йежи Кециора не се прекатурват под собствената си тежест и силата на вятъра, е загадка за всички.

В памет на цигуларя, Холандия

В известната Стопера в Амстердам, където се намират общината и музикалния театър, мраморният под е разбит, за да се инсталира една специална скулптура.

Поршета на Фестивала на скоростта, Великобритания

Джери Джуда създава тези невероятни скулптури на коли, които сякаш са се отправили към космоса. Като част от годишния фестивал на скоростта в Гудууд, той е работил с най-известните марки от автомобилния свят.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Изкачване, Австралия

Тези стъпала към небето от Девид Маккракън, инсталирани в Сидни, си имат тайна. Всяко следващо стъпало е по-малко от предишното. Така се създава илюзията, че са безкрайни.

Неизбежността на времето

Гръцкият скулптор Адам Мартинакис създава дигитални скулптури. Можете да ги видите само в интернет или принтирани.

Свойствата на гравитацията за слона, Франция

Скулптурата на Даниел Фирман е посетила двореца в Фонтенбло. Посветена е на теорията на автора, че слонът може да балансира на собствения си хобот, ако се намира на височина 18 000км над земята.

Бегач, Гърция

От където и да я погледнете, скулптурата изразява движение. Колосалната фигура е направена от невероятен брой тъмнозелено стъкло и е дело на Костас Вароцос.

Подводните скулптури в Мексико

Цели подводни паркове в различни части на света са дело на скулптура Дейсън Тейлър. За да си направите снимка с тези скулптури, ще трябва да положите доста усилия и да си намерите оборудване за гмуркане.

Инволюция

Чад Найт е още един представител на дигиталните изкуства. Той поставя своите виртуални скулптури на реалистичен фон.

Али и Нино, Грузия

Тази динамична скулптура от Тамара Квеситадзе е вдъхновена от любовната история на двама персонажи. Фигурите са във вечно движение: първо един към друг, след това в едно цяло и след това неизбежно се разделят.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар