Home Любопитно Най-скандалните снимки

Най-скандалните снимки

от elated.firefly
0 коментар 6,5K преглеждания

Откакто ги има фотоапаратите, има ги и скандалните снимки. Понякога те са твърде невероятни, за да бъдат истина и пораждат разгорещени дебати, а друг път са просто провокиращи.

Най-скандалните снимки

Русалка

Подводница е направила снимки на русалка по време на мисия.

Най-скандалните снимки

Голата Брук Шийлдс

Тази снимка е направена през 1975г от модния фотограф Гари Грос, и на нея Брук Шийлдс (Brooke Shields) е гола. През 1981г, американския съд отсъжда, че снимките не нарушават законите за порнографията. Снимките са купени от Ричард Принс през 1992г и продадени за $151 000 през 1999г.

Най-скандалните снимки

Атентатите в Лондон

На 7 юли 2005г, улични камери заснемат как терористите влизат в гара Лутон. Никакви други снимки от CCTV камерите от онзи ден не са публикувани. Освен това снимката е направена четири секунди преди 7:22ч сутринта, което означава, че мъжете са имали само три минути да изкачат стълбите в Лутон, да си купят билети и да стигнат до платформата.

Най-скандалните снимки

Снимката на Мери Мурман от покушението на Кенеди

Мери Ан Мурман е най-известна със снимката, която е направила моменти след като президентът е застрелян в главата. Снимката е направена приблизително 1/6 секунда след атентата. Негативът никога не е конфискуван от ФБР и Мурман го продава за $175 000 в eBay.

Най-скандалните снимки

Кацането на Луната

Знаете историята – как може флагът да се развява, след като на Луната няма атмосфера? Освен това сянката от пръта на флага е в противоположна посока на сенките от модула и астронавта.

Най-скандалните снимки

Исус в урина

Има причина тази снимка да е тук – предизвиква голям скандал. Тя е дело на скандално известния фотограф Андрес Серано, който използва изпражнения, трупове и телесни течности в творбите си. През 1987г, той прави снимката Исус в урина, която изобразява малко пластмасово разпятие, потопено в чаша с урината на фотографа. Снимката е представена за първи път през 1989г, когато предизвиква невиждан скандал.

Най-скандалните снимки

Самар Хасан

Номинираният за награда Пулицър фотограф Крис Хондрос е направил тази снимка на 18 януари 2005г, когато пътува до Ирак, за да отрази войната. На снимката е 5-годишната Самар Хасан, опръскана с кръвта на родителите си, чиято кола не спряла на американски пропускателен пункт и те били застреляни.

Най-скандалните снимки

Снимката на Томас Хоепкер от 11 септември

На снимката от 11 септември 2001г, се виждат хора, които разпускат и се наслаждават на приятен разговор, докато на заден план горят кулите близнаци. Снимката предизвиква скандал в американските медии, когато излиза през 2006г.

Може да харесате още

Оставете коментар