Home Любопитно Интересни факти за женското тяло

Интересни факти за женското тяло

от izumitelno
0 коментар 128 преглеждания

Дали жените познават тялото си толкова добре колкото си мислят. Ами мъжете – познавате ли жените колкото си мислите? Нека проверим. Знаете ли, че:
Женското сърце има по-бърз ритъм от мъжкото.

Мъжете мигат по-бавно от жените. Женският пол може да мига два пъти по-често от мъжете.

Интересни факти за женското тяло

Женският имунитет е по-силен от този на мъжете.

Женските коси са по-тънки от мъжките. Диаметърът на косъма е два пъти по-тънък.

Мъжете могат да изгарят мазнините по-бързо от жените – например с около 50 ккал на ден.

30% повече съединения. Тук жените също превъзхождат мъжете – мазолестото тяло в женския мозък е по-дебело от това при мъжете. Това е една от причините жените да са многофункционални.

Въпреки, че жените имат повече рецептори за болка, естрогена, който се намира в женското тяло им позволява да понасят повече болка.

Женският сън обикновено е по-лек от мъжкия. Това се дължи на спадащата електрическа активност на женския мозък, докато е заспал. Тя спада с десет процента.

Женската част от населението има по-добро цветоусещане. Като цяло жените разпознават цветовете много по-добре заради факта, че цветоразделението касае Х-хромозомата.

В женската кожа се намират много повече рецептори, които я правят десет пъти по-чувствителна.

Пластичността на жените се дължи на повечето еластин в сравнение с колаген в мускулите.

Жените разпознават високочестотните звуци по-добре от мъжете.

Интересни факти за женското тяло

Женската интуиция е пословична. Тя обаче се дължи на високите нива на хормоните прогестерон, естрaдиол и кортизол, които засилват женското безпокойство и чувство за беда.

Сладкото. Женският наркотик. Женското тяло е устроено да разпознава сладкия вкус повече от мъжкото.

За жалост жените имат по-слабо пространствено мислене от мъжете. Например мъжете, които могат да паркират паралелно са 82%, като 71% от тях го правят от първия път. Жените обаче са много по-зле. Само 22% от тях могат да паркират паралелно като 2/3 от тях ще го направят след няколко опита.

Жената изговаря по 8000 думи на ден, използва до 3000 звука и над 10 000 невербални сигнала. Това е така заради двата центъра на мозъка, които отговарят затова. По тези показатели мъжете са два пъти надолу.

Женското обоняние е по-силно развито още от раждането.

Мъжете имат по-развито тунелно зрение, докато при жените по-развито е периферно зрение.

Ако извикате една жена, тя ще обърне главата си през рамо. Ако го направите с мъж, той ще завърти цялото си тяло. Това се дължи на много по-подвижната женска шия.

Нежният пол е много по-чувствителен. Жените проливат сълзи средно от 30 до 64 пъти годишно, докато мъжете плачат от 6 до 17 пъти.

Може да харесате още

Оставете коментар