Home Любопитно 7 признака, че сте истински гении

7 признака, че сте истински гении

от izumitelno
0 коментар 1,4K преглеждания

Дори да не се мислите за големи умници има огромен шанс да сте сред хората с изключителен интелектуален потенциал, без дори да подозирате. Има няколко признака, които обединяват хората с висок коефициент на интелигентност. Ако се вписвате в критериите по-долу, значи спокойно можете да се причислите към едни от гениалните умове на нашето време:

1. Изключително любопитни сте

Всеки ден се информирате по разнообразни и различни теми, които не са свързани пряко с работата и интересите ви, следите много блокове и си задавате купища въпроси? Определено притежавате мисленето на гений. Любопитните хора обикновено се славят с висок интелект.

2. Говорите си сами

Не се притеснявайте, това не е признак на психично заболяване. Всички го правим понякога, гените най-често. Няма нищо лошо да обсъдиш със себе си даден проблем, за да стигнеш по-лесно до неговото решение. Все пак какъв по-добър съветник можете да имате от самия себе си?

3. Четете много

Ако книгите са ви голяма страст, то е възможно един бъдещ гений да дреме дълбоко във вас. Независимо, дали си имате любим жанр и се концентрирате най-вече върху него, или обичате различни развлекателни четива, любовта към литературата определено ще ви доближи до категорията „Гении“.

7 признака, че сте истински гении

(Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)

4. Обичате логическите загадки

Може да е обикновена игра на судоку, кубчето на Рубик или сложни логически загадки, които само гениалните умове могат да разрешат бързо и лесно. Ако ви доставят удоволствие и се справяте добре, то сте си истински гении.

5. Забравяте често

Случвало ли ви се е да тръгнете да правите нещо и да забравите какво е то? Не се притеснявайте здравето ви си е наред. Често гениите се претоварват от толкова много информация бушуваща в главите им и според учените краткосрочната памет се слува да им изневерява понякога.

6. Имате някаква зависимост

Не е тайна, че някои гениални писатели, музиканти и актьори често си имат някакъв отдушник, към който се насочват, когато загубят вдъхновение. И не, не ви съветваме да се забърквате в проблеми с алкохола и наркотиците, но те са факт при много от гениалните умове на нашето време.

7. Прекалено много мислите

Гениите много често не са толкова уверени в себе си, колкото си мислите. Напротив, те са пълни със съмнения и постоянно премислят нещата отново и отново. Самите те, в повечето случаи. се изненадват от успеха, който е плод на много безсънни нощи. Така, че в този случаи прекаленото мислене може да бъде и за добро.

Е, успяхте ли да се причислите към групата на гениите? 🙂

Източник: Beu.bg | Автор: kristinatoneva11

Може да харесате още

Оставете коментар