Home Загадки Йети има досие и ФБР го публикува

Йети има досие и ФБР го публикува

от izumitelno
0 коментар 24,7K преглеждания

Според NBC един мъж в Орегон решил да докаже съществуването на Йети, Снежния човек или Голямата стъпка през 70-те години на 20 век. Той изпратил няколко различни косъма на ФБР за тестване с подозрението, че те принадлежат на Йети. А днес ФБР публикува документите, които доказват какво е получено, от кого и какво е направено с тях, както и резултатите.

Питър Бърн, който в момента е на 93 години, е прекарал целия си живот в търсене на доказателство за съществуването на Голямата стъпка. Запалил се, защото като малко момче баща му често му разказвал истории за Йети от Хималаите. За първи път имал възможността да тръгне да търси митичното същество след края на Втората световна война.

Йети има досие и ФБР го публикува
pixabay

По онова време като част от Британските ВВС бил разквартируван в Хималаите. Според неговия личен сайт и снимките, които е публикувал, той продължил да издирва Йети и през следващите десетилетия. Единственото, което е успял да открие обаче, са няколко стъпки, които може да са принадлежали и на странстващи индийски монаси-аскети.

По-късно той се премества да живее в САЩ и започва работа към информационния център в Орегон, който се занимава със съществуването на Йети.

Така се стига до 1976 г., когато той изпраща космите на ФБР за тестване. Бюрото се съгласява и провежда тестовете. Проведени са морфологични изследвания, такива на кореновата структура на косъма, както и различни тестове за плътност и структурна цялост. Заключението е, че космите принадлежат на животно от семейство еленови.

Интересното обаче е, че това е бил първият случай, когато Федералното бюро прави подобен род проучване и, като цяло, се съгласява да направи такова нещо.

 

Днес Бърн не си спомня да е изпращал космите на ФБР, нито резултатите, които те са получили, но все още мечтае да открие доказателство за съществуването на Голямата стъпка. Прекарал целия си живот в търсенето му, той все още си спомня как е открил огромен отпечатък от крак някъде в Тихоокеанския северозапад. Дори и днес продължава да обикаля из САЩ и да търси доказателства и места, на които са били забелязани признаци за съществуването на това мистериозно същество.

Независимо дали Голямата стъпка съществува, факт е, че това същество е нещо като чудовището от Лох Нес. Много хора вярват в съществуването му и смятат, че са го виждали. Докато много други хора са скептично настроени. А вие от коя сте?

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още

Оставете коментар