Home Любопитно Изгубен папирус от времето на Тутмос III разказва за среща с извънземни

Изгубен папирус от времето на Тутмос III разказва за среща с извънземни

от izumitelno
0 коментар 12,5K преглеждания

Един от най-интригуващите древни текстове – папирусът Тули – се явява хроника на една от най-ранните срещи с извънземни. Историята на папируса също е много интересна.

През 1933 година Алберто Тули (Alberto Tulli), по това време директор на египтоложкия отдел във Ватиканския музей, открива уникален папирус в антикварен магазин в Кайро. Цената му била доста висока, дори и за Ватикана,  и затова Тули копирал съдържанието на папируса.

По-късно египтологът се върнал в антикварния магазин, но папирусът вече бил купен. Две десетилетия по-късно италианският египтолог Борис Барати обявява, че е открил оригинала.

Въпреки че текстът бил непълен, картината, която описва, е доста ясна:

Изгубен папирус от времето на Тутмос III разказва за среща с извънземни

През година 22, третия месец от зимата, шестия час от деня […] сред писарите от Къщата на Живота беше видян странен огнен диск, идващ от небето. Нямаше глава. Дъхът от устата му имаше лоша миризма.

Тялото му беше дълго един прът (около 50 метра) и широко един прът. Нямаше глас. Отиде към къщата на Негово величество. Сърцата им се объркаха и те паднаха по лице. Отидоха при краля, за да му съобщят. Негово величество участваше във всички тези процеси.

Минаха няколко дни и те ставаха все повече в небето. Те блестяха повече от яркостта на слънцето и се простираха до четирите колони на небесата […] Силна бе позицията на огнените дискове.

Армията на краля гледаше към дисковете. Беше след вечерното ядене, когато дисковете се издигнаха още по-високо в небето на юг. Риби и други твари валяха от небето – чудо, което не беше виждано от началото на държавата.

Негово величество нареди тамян, за да се усмири сърцето на Амон Ра, бога на Двете земи. Беше наредено това събитие да се запише за Негово величество и да бъде запомнено завинаги.

Фараонът, за когото става въпрос, е Тутмос III. Събитието е от първите години на управлението му – някъде около 1480 г. пр.Хр.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

5 мистериозни древни изображения, свързани с извънземни цивилизации

„Клекналият човек“ и древното космическо събитие

Описаното НЛО е с формата на диск „без глава“. Вероятно метален, защото е споменато искрящо отражение. Космическият кораб не е издавал звуци, но е изпускал токсични газове. Няколко дни след като скаутът е „обходил“ района, идва цялата армада.

 

Изгубен папирус от времето на Тутмос III разказва за среща с извънземни
снимката е илюстративна

Напускането на корабите е белязано от странно събитие – „риби и други твари валяха от небето“. Възможно е корабите да са използвали вода от река Нил и да са изхвърлили ненужните остатъци.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Легендата за шестте раси

Защо някои хора вярват, че шумерите са били посетени от извънземни?

В папируса не се споменава дали е имало контакт между посетителите и фараона, но интересното е, че това посещение се случва в период, който се характеризира с големи постижения на Египетската империя.

В момента никой не знае къде се намира оригиналният папирус. Изследователят Самюел Розенберг (Samuel Rosenberg) писал до Ватиканския музей с искане да изследва древния текст. Оттам му отговорили: „Папирус Тули не е собственост на Ватиканския музей. Няма го и не може да бъде проследен.“

 За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК: Изумително

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

Кой помогна за създаването на човека?

 

Древен текст описва създаването на човека от извънземни?

Доказателство, че континентът Лемурия наистина е съществувал

Анунаки – кои са тези древни същества и какво казват древните текстове за тях

Дарвин взел теорията за еволюцията от шотландски градинар

Кроманьонците – потомци на извънземни  

Забранена история: Имало е четвърта, ЧЕРНА ПИРАМИДА в Гиза

Кой е построил подводните пирамиди?

Племето Догони и техните извънземни прародители

Свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

Неземният обитател на Великата пирамида

 

инфо: megavselena.bg

Може да харесате още

Оставете коментар