Home Любопитно Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

от elated.firefly
0 коментар 163 преглеждания

Убийството на знаменитост винаги е шокиращо – безкрайното отразяване от медиите е травмиращо и обсебващо за феновете. То пленява въображението ни и ни разстройва: ако може да се случи на тях, значи може да се случи на всеки.

Продължаваме с най-шокиращите убийства на популярни личности.

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Джани Версаче

Като един от най-влиятелните модни дизайнери в историята, Джани Версаче ще бъде запомнен с таланта си, който покрива всичко от дрехи, парфюми, мебели и козметика до костюми за телевизията и киното. За съжаление, остава в историята и с едно от най-шокиращите и трагични убийства.

През 1997г. Версаче е застрелян на стълбите пред дома си в Маями след сутрешната си разходка. Извършителят е Андрю Кунанан – сериен убиец, отнел живота на четирима души преди това. Кунанан се самоубива, прострелвайки се в главата на борда на лодка. Мотивите за убийството на Версаче остават неясни (както и за другите четири убийства).

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Марвин Гей

Марвин Гей е един от най-легендарните изпълнителни на всички времена, станал известен със сместването на соул, R&B, фънк и джаз. Но също като много други велики артисти, легендата от Мотаун се бори с личния си живот – като малък е малтретиран, а след това е измъчван от депресия и пристрастяване към наркотиците. Веднъж се опитва да отнеме живота си, като е спасен от Бери Горди от Мотаун. След това изглежда сякаш най-лошото е зад гърба му.

Обтегнатите отношения на Марвин с родителите му достигат своя връх през 1984г., когато изпълнителят се спречква с баща си в опит да предпази майка си. Малко след това баща му го прострелва фатално.

Той получава 6-годишна присъда с пробация, след като обвиненията са смекчени, защото става ясно, че мозъчен тумор може да е допринесъл за нестабилното му поведение.

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Боб Крейн

Боб Крейн води двоен живот: пред хората той е звездата на ситкома „Героите на Хоугън“, където играе полковник Хоугън. Също така е любящ съпруг и баща. Но тайно е нимфоман, който заснема плътските си приключения със свои почитателки.

Накрая, несдържаното му поведение решава съдбата му. Актьорът е открит мъртъв в спалнята на апартамента си в Аризона. Убит е чрез множество удари с триножник за камера. Това разкритие изважда наяве тайната му мания и процесът за убийството му остава като един от най-скандалните в историята на Холивуд. Смъртта му е и доста загадъчна, дори вдъхновява филма „Автофокус“ през 2002г.

Полицията се затруднява да открие убиеца на Крейн, но основният заподозрян е Джон Карпентър – негов приятел, който също е участвал в сексуалните му извращения и който се ядосал, когато Крейн искал да прекрати връзката им. По-късно е оправдан (макар в очите на народа да остава виновен) и умира четири години по-късно. Случаят остава неразрешен.

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Шарън Тейт

Една от най-известните криминални истории на Америка. Актрисата се забавлява с приятели в дома си в Лос Анжелис, когато са нападнати от Текс Уотсън, Сюзън Аткинс, Линда Касабиан и Патрисия Кренвингел: всичките членове на „Семейство Менсън“. Тейт, която по това време е бременна в деветия месец, се моли за живота си, но е намушкана 16 пъти и умира от раните си.

10 души загиват от ръцете на култа в рамките на два дни. Това всява паника и невиждан за времето си медиен интерес, който прави името на Чарлз Менсън познато на целия свят.

Делото на Менсън (който организира, но не участва в убийствата пряко) и промитите му мозъци се превръща във фарс. Членовете на култа постоянно прекъсват делото и демонстрират тотално незачитане на човешкия живот. Накрая, нереализиралият се рок музикант е осъден на доживотен затвор.

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Никол Браун Симпсън

На пръв поглед О Джей Симпсън и Никол Браун имат прекрасен брак. Снимките показват една щастлива двойка със сияещи усмивки. Но истината не може да е по-далеч от това. Връзката им е белязана от тормоз и физическо насилие, като Симпсън е обвинен за това през 1989г. Малко след това двамата се развеждат, но се опитват да се съберат отново. Това не трае дълго.

На 13 юни 1994г. Никол е открита мъртва пред дома си в Лос Анжелис, наръгана множество пъти. До нея лежи тялото на Рон Голдман, също намушкан. Разкритията, които следват, преобръщат Америка.

О Джей Симпсън е основният заподозрян в „процеса на века“ – дело, който разделя общественото мнение. Накрая, Симпсън е оправдан по криминалното дело, но е осъден по гражданско. Когато попада в затвора за други престъпления през 2008г., мнозина наричат това закъсняла карма.

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 2)

Джон Ленън

Гласът на цяло едно поколение е убит от Марк Дейвид Чапман, който малко преди това иска автографа му пред апартамента на звездата от Бийтълс. Ленън го пита „Това ли е всичко?“ и за жалост отговорът е не.

Чапман се връща пред сградата на 8 декември 1980г. и прострелва фатално 4 пъти изпълнителя. Обвинява за действията си книгата „Спасителят в ръжта“. Осъден е на доживотен затвор.

Отзвукът от смъртта на Ленън е невиждан – светът не е скърбял толкова дори за Кенеди и Мартин Лутър Кинг. За изпълнител, възпяващ пацифизъм, насилственият му край е особено жесток.

Най-шокиращите убийства на знаменитости в историята (част 1)

Може да харесате още

Оставете коментар