Home Изкуство Изумителни китайски момичета от захар, които сякаш оживяват

Изумителни китайски момичета от захар, които сякаш оживяват

от izumitelno
0 коментар 26 преглеждания

Захарният крал – така е известен китаецът Чжоу Йи (Zhou Yi). Това си прозвище сладкарят е получил благодарение на невероятното си майсторство в приготвянето на изумителни фигурки от сладкиши, тесто и шоколад. Някои хора са шокирани, когато разберат, че изглеждащите като от порцелан фигурки, всъщност стават за ядене.

Целият процес по изработването на изящните фигурки отнема много усърдна работа.

Изкуството на Йи е получило съвсем заслужени отличия – признат е за един от най-добрите сладкари в света, има безброй медали и призови места на различни международни конкурси.

С творбите си Захарният крал отдава почитта си на традиционната китайска култура и изкуство.

Техниката, която Чжоу Йи използва при правенето на фигурките е абсолютно уникална и резултат от дълги експерименти с  традиционните китайски методи на работа с хранителни продукти – изцяло по негова идея той смесва захар и крем и създава шедьоври.

В работата си Чжоу използва различни материали и на практика може да направи всичко, което желае.

Може би на снимката не си личи толкова ясно, но някои от миниатюрните детайли в украшенията не са по-големи от няколко милиметра. Имайте предвид, че всичко е ръчна изработка и може да се консумира.

Сладкарската работилница на Чжоу Йи се намира Сучжоу, в близост до Шанхай. Ако се разровите в профила му във фейсбук ще намерите най-красивите му торти.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Без моделирането и скулптурата, които Чжоу Йи изучава, той никога не би могъл да постигне подобни висини в сладкарството.

Въпреки че, техниката му е разработена преди 6 години и до днес китаецът продължава да измисля нови похвати в творчеството си.

Изумителният сладкар и екипът му спечелиха три златни и два бронзови медала на голям международен конкурс проведен във Великобритания през 2017 година.

 

 

Морски нимфи.

 

Фигурката, която виждате представлява единствената позната съпруга на император Поднебесен, императрица У Цзе Тян. Обърнете внимание на детайла – дори миглите на дамата могат да бъдат преброени.

 

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар