Home Любопитно Как да подходим към дивите животни

Как да подходим към дивите животни

от Динго
0 коментар 20 преглеждания

Изумително иска да ви даде няколко съвета относно дивите животни. Как да подходите и как да се държите около тях, за да не пострадате.

Среща с лос в гората

Лосът е едно от най-големите животни, които могат да се срещнат в гората. По принцип са доста срамежливи и бягат, но през есента могат да са опасни.
Никога не хващайте лоса за краката и не правете резки движения. Ако го чуете да реве, махнете се от мястото. Скрийте се зад дърво, лосовете имат лошо зрение.

Среща с таралеж

Не дайвате на таралежа мляко, защото може да получи разстройство. Не взимайте таралежа у дома си, той не е домашен любимец. Не го докосвайте, когато няма бодли, защото може да хванете някоя болест.

Ако ви нападне глиган

Това не се случва често, защото глиганите по-скоро ще избягат щом ви видят. Все пак, ако ви нападне, не бягайте, защото ще ви настигне. Най-добре се скрийте зад някое дърво, така глиганът ще ви загуби от поглед, или пък започнете да вдигате много шум.

Среща с акула

Ситуациите, в които срещаш акула, която иска да те нападне, не са чести. Когато се случи обаче, не се паникьосвайте. Акулите усещат страха ви и стават още по-озлобени от възможността за плячка.


Не се опитвайте да плувате бързо, защото сте на тяхна територия, а те се движат много бързо. Ако се опита да ви нападне, ударете я в носа с всичка сила. Удар в очите или хрилете на акулата също ще помогнат, това са слабите им места.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар