Home Любопитно Как да подходим към дивите животни

Как да подходим към дивите животни

от Динго
0 коментар 99 преглеждания

Изумително иска да ви даде няколко съвета относно дивите животни. Как да подходите и как да се държите около тях, за да не пострадате.

Среща с лос в гората
Как да подходим към дивите животни
Лосът е едно от най-големите животни, които могат да се срещнат в гората. По принцип са доста срамежливи и бягат, но през есента могат да са опасни.
Никога не хващайте лоса за краката и не правете резки движения. Ако го чуете да реве, махнете се от мястото. Скрийте се зад дърво, лосовете имат лошо зрение.

Среща с таралеж
Как да подходим към дивите животни

Не дайвате на таралежа мляко, защото може да получи разстройство. Не взимайте таралежа у дома си, той не е домашен любимец. Не го докосвайте, когато няма бодли, защото може да хванете някоя болест.

Ако ви нападне глиган
Как да подходим към дивите животни
Това не се случва често, защото глиганите по-скоро ще избягат щом ви видят. Все пак, ако ви нападне, не бягайте, защото ще ви настигне. Най-добре се скрийте зад някое дърво, така глиганът ще ви загуби от поглед, или пък започнете да вдигате много шум.

Среща с акула
Как да подходим към дивите животни

Ситуациите, в които срещаш акула, която иска да те нападне, не са чести. Когато се случи обаче, не се паникьосвайте. Акулите усещат страха ви и стават още по-озлобени от възможността за плячка.

Как да подходим към дивите животни
Не се опитвайте да плувате бързо, защото сте на тяхна територия, а те се движат много бързо. Ако се опита да ви нападне, ударете я в носа с всичка сила. Удар в очите или хрилете на акулата също ще помогнат, това са слабите им места.

Може да харесате още

Оставете коментар