Home Забавно Места, където не може да снимате

Места, където не може да снимате

от Динго
0 коментар 69 преглеждания

В някои държави има странни ограничения относно правенето на снимки, които могат да навлекат на туристи неприятности със закона.

Амстердам, Холандия
Места, където не може да снимате
Кварталът на Червените фенери е известен със своите публични домове, живописни канали и кафенета. В тази част на Амстердам местните собственици мразят, когато туристите правят снимки на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се запътите към това място с камера, в най-добрия случай, някой може да ви го изблъска. В най-лошия – рискувате да бъдете набити.

Южна Корея
Места, където не може да снимате
В тази страна е забранено да снимате жени без тяхно съгласие – дори и на публични места. Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона южнокорейски вони (8 800 долара) и до 5 години затвор.

Обединени арабски емирства
Места, където не може да снимате
В ОАЕ снимането на забранени места може да доведе от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 1 361 долара. На много места е забранено използването на камери поради местни суеверия.

Места, където не може да сниматеСъщо така, не можете да снимате правителствени сгради, определени мостове и дворците на шейховете.

Англия
Места, където не може да снимате

Англичаните се отнасят с разбиране към туристите. Можете да правите любителски снимки почти навсякъде, но търговската фотография изисква специално разрешение.

Места, където не може да сниматеНапример, търговско заснемане на площад Трафалгар може да се извърши само с разрешението на кмета на Лондон.

Алжир
Места, където не може да снимате

В Алжир жени могат да бъдат снимани само след позволението на техните съпрузи или бащи, тъй като се смята, че те са тяхна собственост. Също така е забранено да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.

Може да харесате още

Оставете коментар