Home Забавно Места, където не може да снимате

Места, където не може да снимате

от Динго
0 коментар 30 преглеждания

В някои държави има странни ограничения относно правенето на снимки, които могат да навлекат на туристи неприятности със закона.

Амстердам, Холандия

Кварталът на Червените фенери е известен със своите публични домове, живописни канали и кафенета. В тази част на Амстердам местните собственици мразят, когато туристите правят снимки на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се запътите към това място с камера, в най-добрия случай, някой може да ви го изблъска. В най-лошия – рискувате да бъдете набити.

Южна Корея


В тази страна е забранено да снимате жени без тяхно съгласие – дори и на публични места. Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона южнокорейски вони (8 800 долара) и до 5 години затвор.

Обединени арабски емирства

В ОАЕ снимането на забранени места може да доведе от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 1 361 долара. На много места е забранено използването на камери поради местни суеверия.

Също така, не можете да снимате правителствени сгради, определени мостове и дворците на шейховете.

Англия

Англичаните се отнасят с разбиране към туристите. Можете да правите любителски снимки почти навсякъде, но търговската фотография изисква специално разрешение.

Например, търговско заснемане на площад Трафалгар може да се извърши само с разрешението на кмета на Лондон.

Алжир

В Алжир жени могат да бъдат снимани само след позволението на техните съпрузи или бащи, тъй като се смята, че те са тяхна собственост. Също така е забранено да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.

loading...

Търговски обучения - myjobistosell.com

Може да харесате още

Оставете коментар