Китай – държавата, която постоянно изумява света

Китайците се отличават с една от най-богатите култури в света – имат многобройни обичаи и традиции, както и уникални изобретения. Някои от порядките им обаче озадачават доста голяма част от останалия свят. Други пък направо изумяват някои от западните страни. Това са любопитните факти за Китай – някои интересни, други направо шантави, но всеки от тях е истина.

Ето ги и тях:

В Китай е напълно нормално да видиш по улицата хора облечени в пижами.

 

Хлебарките са на почит в Китай – много от жителите на най-населената държава в света се препитават чрез отглеждане на хлебарки. Тези иначе толкова гнусни за повечето хора насекоми се използват в медицината.

 

Каменната гора в Китай е част от списъка с обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е на 270 милиона години и се отличава със своята уникалност.

 

Заради високата замърсеност в китайските градове е навлязла интересна тенденция – продават се кенчета с чист въздух.

 

Ако някой ден посетите Китай и видите мрежи на някои офис сгради, не се шокирайте – някои от собствениците нарочно поставят специалните мрежи, за да не могат служителите им да се самоубият като скочат от прозореца на кабинета си.

 

За китайците не е проблем ако някой умре преди сватбата – те са намерили решение и на това. Някои хора се занимават с кражбата на трупове, които после продават за хиляди долара на семейства, които искат да направят посмъртна сватбена церемония на близките си.

 

Китайците са измислили начин да се спасиш от тежките задръствания – само звъниш на специална фирма и те веднага ти изпращат двама души, които да ти помогнат – единият се грижи за колата ти, докато другият те измъква с мотоциклет. Перфектното решение ако закъснявате за работа.

 

В Китай има вендинг машини, от които можеш да си купиш живи раци.

 

Китайската армия е известна с красивите си жени – никъде другаде по света не се среща подобна армия, в която да има толкова красиви представителки на нежния пол.

 

Дори полицейските кучета в Китай са „заместени” от гъски.

 

В някои китайски магазини продават цели акули… , а понякога и крокодили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 1 =