Home Животни Котешкото мъркане има лечебен ефект върху човешкото здраве

Котешкото мъркане има лечебен ефект върху човешкото здраве

от izumitelno
0 коментар 406 преглеждания

Котешкото мъркане успокоява. Котките могат да зарадват всеки.

Те носят много радост на стопаните си, въпреки че, понякога причиняват много неприятности. Много собственици на котки са толкова привързани към тях, че дори ги допускат в леглото си. Защо хората толкова много обичат котките?

Котешкото мъркане има лечебен ефект върху човешкото здраве
pixabay.com

Факти за котките:

Учени от САЩ твърдят, че държането на котка в къщата може да намали риска от инсулт и инфаркт с 20%. Това се дължи на факта, че хората получават много положителни емоции, когато общуват с косматите приятели.

Според експерти, честотата и вибрациите на котешкото мъркане имат положителен ефект върху състоянието на костите. Котешките косми носят заряд от нискочестотен ток, който също е в състояние да лекува възпаление.

Последните проучвания показват, че 70% от мъжете почти безусловно се доверяват на жени, които имат котка. Следователно, котката може да подобри личния живот на жената.

Комуникацията с животните също е до известна степен социализация, която повишава нивото на интелигентност.

В лицето на котката ще срещнете прекрасен приятел, който ще ви дари с топлина и нежност.

Хората, които живеят с котки, са по-състрадателни и достойни, а самите котки показват своята ангажираност и нежност към добрите хора.

Жена, която спи с котка, релаксира много по-добре, отколкото когато до нея спи романтичният й партньор.

Децата в семейства с котки са по-малко склонни към алергии. Котките укрепват имунитета на бебетата.

Котката може да спаси живота на вас и вашите близки. Именно тези домашни любимци събуждат собствениците си по време на пожар или когато възникне изтичане на газ.

Не забравяйте, че котките обичат да ловят всякакви вредители, дори ако в апартамента няма мишки, те ловят бръмбари, мухи, паяци.

За да може котката да ви е от най-голяма полза, трябва да се погрижите за нея и да покажете любовта си. Те обичат нежността.

източник: bukvarche.com

Може да харесате още

Оставете коментар