Home Загадки Мистерията продължава: Какво не ни казват за Антарктида

Мистерията продължава: Какво не ни казват за Антарктида

от izumitelno
0 коментар 59,K преглеждания

Антарктида си има всичко. Най-удивителния пейзаж, температури под нулата, незабравим терен, мистериозни образувания, заровени под леда и гениалени зли пингвини. Само че, както вероятно вече знаете, Антарктида е маястото на Земята, което е НЕДОСТЪПНО за граждани.

Но защо? Не е заради Веселите крачета, нали?

Мистерията продължава: Какво не ни казват за Антарктида

В далечното минало Антарктида е била много по-различно място. Със своите 14 милиона квадратни километра Антарктида е четвъртият по големина континент на нашата планета и, с други думи, два пъти по-голяма от Австралия.

Това което трябва да разберем е, че преди около 170 милиона години Антарктида е била част от суперконтинента, наречен Гондвана. Преди около 25 милиона години Антарктида, такава каквато я познаваме, постепенно се отцепила от Гондвана.

Експертите ни казват, че някога Антарктида била покрита със зеленина и гъмжала от живот. Днес родният континент на Веселите крачета е покрит с около 99 процента лед.

Антарктида се намирала доста по на север и имала тропически или умерен климат, което означава, че била покрита с гори и била населена с най-различни древни форми на живот.

Какво означава това?

Ами… при положение колко малко знаем за живота на нашата планета в далечното минало, вероятно е да са живели хора на този леден сега континент и да са развили общество, също както хората в Африка, Европа и Азия.

Предполага се, че човечеството за пръв път дошло на този континент около 1820 година.

Само че това не е съвсем правилно.

Любопитно, има множество древни карти, които изобразяват части от Антарктида без лед. Една от най-противоречивите карти несъмнено била съставена през 1513 г. от турския адмирал Пири Реис, който начертал карта, която щяла да породи световен дебат повече от 500 години след него. Картата изобразява Антарктида, която била открита между 1818-1820 г. Но как е възможно това?

Станало е популярно вярването, че древните цивилизации по света всъщност са били много по-напреднали, отколкото конвенционалните изследователи им признават. Множеството карти, открити в миналото, са ясни знаци, че историята, разказвана днес от учените, е непълна и че им амножество липсващи звена в нашата история.

Изглежда има още много, което НЕ ЗНАЕМ за Антарктида.

Между 1946 и 1974 г. НАХЛУХМЕ в Антарктида във военна операция, наречена „Операция Висок скок”. Един много интересен документален филм, наречен „Третият райх – Операция НЛО” сякаш поставя под въпрос много неща по отношение на Антарктида и едно от тези неща, към които филмът подхожда, е дали има възможност Антарктида да е приютявала множество тайни подземни бази.

След падането на Съветския съюз през 1991 г., КГБ публикува секретни дотогава документи, които хвърлят светлина върху „Операция Висок скок”. Доклади на Разузнаването, получени от съветски шпиони, работещи в Съединените щати, разкриват, че Флотът на Съединените щати е пратил множество експедиции на Антарктида с мистериозни цели.

„Операция Висок скок”, официално назована „Програма за Антарктическо развитие на Флота на Съединените щати”, започнала на 26 август 1946 г. и приключила в края на февруари 1947 г. Тя включвала 4 700 души, 13 кораба и 33 самолета. Макар и основната мисия на операцията да била „установи антарктическата изследователска база „Малка Америка 4”, някои вярват, че истинската ѝ цел е била много по-мистериозна, отколкото някой може да си представи.

В общи линии „Операция Висок скок” се характеризирала от две неща: Била е факт и е била извънредно секретна. По време на Операция Висок скок Адмирал Рамзи заявява: „Командващият военоморските операции ще контактува само с други правителствени агенции” и че „не се изискват никакви дипломатически преговори. Никакви чуждестранни наблюдатели няма да бъдат допускани”.

Вярва се, че повече от 70 000 фотографии от въздуха са били направени по време на приблизително 220-те часа летателно време и всичко това било покрито в секретност. Докладвано е, че няколко човека са изгубили живота си в самолетни катастрофи.

Интересно, когато Адмирал Бърд се прибрал у дома, бил извикан във Вашингтон и разпитан от тайните служби, преди да се срещне с министъра на отбраната Джеймс Форстол. „Адм. Бърд декларира днес, че е било наложително за Съединените щати да предприемат незабавни отбранителни мерки срещу враждебни региони”, съобщава „Ел Меркурио”, новинарски бюлетин в Чили, на 5 март 1947 г.

Той прави зашеметяващо изявление:

Летящи обекти, които „летят от полюс до полюс с невероятна скорост” били новата заплаха. Но кои били новите врагове, след като Германия току-що била получила съкрушителен удар във Войната? Някои казват, че това били остатъците от германската армия и бази, установени на Антарктида. Други не са толкова сигурни.

Антарктида си остава едно от най-изолираните и мистериозни места на повърхността на нашата планета.

Неоповестяването на правителството продължава и най-вероятно ще продължи и за вбъдеще. Около 30 нации сега разработват изследователски станции на континента и малко информация се дава на обществото какво точно се случва там. Антарктическият Договор изисква научни изследвания и сътрудничество без военно присъствие, но при все това военните посещават континента от време на време.

В едно видео, озаглавено „наистина шокиращо и изумително видео за изключително странните събития на антарктическия континент” наскоро беше качено в YouTube, пораждайки дебат в социалните мрежи за Антарктида и какво всъщност има там.

„Един военоморски офицер ни разказва какво си спомня, включително че е видял огромен отвор в леда в забранената за полети зона, която прекосявали с медицински спешен случай на борда. След това той превозил група учени, който били изчезнали от две седмици, и бил изрично предупреден да не говори по тази тема. Както той се изразява, „изглеждаха уплашени”. Когато се върнали в МакМърдо, принадлежностите им били изолирани и те били върнати на Крайстчърч, Нова Зеландия, на специален самолет. Той обсъжда подробно какво е видял и преживял. Това е най-провокативната история за това какво се случва на Антарктида, представяна някога”.

Какво мислите? Има ли нещо странно на Антарктида? Дали Антарктида не е просто изолиран, замръзнал континент? Или пък има нещо повече, както много конспиративни теоретици и изобличители твърдят?

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар