Home Забавно Най-откачените състезания за издръжливост

Най-откачените състезания за издръжливост

от elated.firefly
0 коментар 59 преглеждания

Вие може да прекарвате свободното си време пред телевизора или компютъра, но някои хора се впускат в доста по-интересни и необичайни занимания.

Най-откачените състезания за издръжливост

Пор в гащите – 5 часа и 30 минути

Защо някой би пъхнал пор в гащите си? Защото е участник в състезанието по задържане на пор в гащите! Този „спорт“ е изобретен от миньори през 70-те години в Йоркшир, Англия, които явно си падали малко мазохисти. Целта е една: участникът трябва да задържи пор – на който не са му изрязани ноктите, нито извадени зъбите – в панталоните си възможно най-дълго. От 2003 до 2009г събитието се е провеждало в Ричмънд, Вирджиния и рекордът е 5 часа и 30 минути.

Най-откачените състезания за издръжливост

23 дни в пълна с боклуци кола

Сритаран Амордалингам наскоро спечели необичайно състезание, провело се в Куала Лумпур, Малайзия. На 25 февруари 2014г, четирима души се качили в нов Ford Ranger, който обаче бил пълен с боклуци. Състезанието било спонсорирано от радиостанцията hitz fm. Участниците трябвало да останат в колата без да се къпят, без климатик и без да се движат из нея. За щастие обаче, имали 15-минутна почивка на всеки 3 часа.

23 дни по-късно, Сритаран останал единствен в миризливата кола и откарал вкъщи наградата.

Най-откачените състезания за издръжливост

Опиране в пикап за 72 часа

Звучи много лесно. Просто се опирате в нещо колкото дълго можете, в този случай пикап, но докато минават минутите, часовете и дори дните, става изключително трудно да останете будни с ръка върху наградата.

Най-известното състезание води началото си от 1992г в салон на Nissan в Тексас. Участниците имали право на 5-минутна почивка на всеки час и 15 минути почивка на всеки шест часа. Тогава то продължило 87 часа.

През 1995г, вече ежегодното събитие, става обект на документален филм и продължава 77 часа. Филмът става култова класика и дори от него се ражда мюзикъл на Бродуей. Известният режисьор Робърт Алтман дори работил по измислена адаптация преди смъртта си.

През 2005г, един състезател, Ричард Вега, се отказва след 48 часа, пресича улицата, открадва пистолет и се самоубива. Неговата съпруга съди организаторите, обвинявайки ги в „промиване на мозъци“, от което участниците полудявали.

Най-откачените състезания за издръжливост

5 152 часа танци

По време на Голямата депресия през 30-те, танцовите маратони били изключително популярни в Щатите, защото на хората им трябвали пари и имали много свободно време. Провеждали се в бални зали из страната и били голямо зрелище. Всички имали различни правила що се отнася до почивките, но най-дългият танцов маратон бил спечелен от Майк Ритоф и Едит Бордру, които танцували от 29 август 1930г до 1 април 1931г – общо 5 152 часа. За постижението си, те били възнаградени с $2000 ($28 000 днешни пари). След време, танцовите маратони били забранени в САЩ.

Най-откачените състезания за издръжливост

Най-продължително целуване – 58 часа, 35 минути, 58 секунди

На Свети Валентин 2013г, е поставен нов рекорд на Гинес за най-продължително целуване. Екачай и Лаксана Тиранарат от Банкок спечелили състезанието след 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Двойката нямали право да сядат или спят и трябвало да бъдат придружавани до тоалетната, за да е сигурно, че устните им все още са сключени в целувка.

Най-откачените състезания за издръжливост

Стоене в лед за 2 часа

Чен Кекай и Джин Сонгхао наскоро разбиха световния рекорд за издържане в лед. Състезанието се провело в китайската провинция Хунан. Чен издържал 118 минути, а Джин – 120. Двамата били почти голи, само по бански, обградени от ледени кубчета.

Най-откачените състезания за издръжливост

Сауна шампиони – 16 минути и 15 секунди

Световното сауна първенство се е провеждало във Финландия от 1999 до 2010г. Началната температура за мъжете е била 110 градуса с половин литър вода, изливана върху горещата скара на всеки 30 секунди. Това е по-горещо от нормалната сауна и повечето хора издържали няма и 5 минути. Участниците трябвало да стоят прави по бански и да останат в съзнание.

Световният рекорд е поставен от Тимо Кауконен, който издържал 16 минути и 15 секунди. Излагането на такава температура е опасно и финалистът през 2010г, Владимир Ладиженски, починал, а друг участник пострадал сериозно. Това било последното такова състезание.

Най-откачените състезания за издръжливост

7 часа и 26 минути на един крак

Някои хора са готови на всичко, за да спечелят кола и този не е по-различен. Ву Деки спечелил чисто ново BMW като стоял на един крак в продължение на 7 часа и 26 минути. Световният рекорд остава 76 часа и 40 минути, поставен от Суреш Хоаким от Шри Ланка.

Най-откачените състезания за издръжливост

Изяждане на 25м коприва

Копривата предизвиква много болка при допир, така че си представете какво е да я ядете прясна. През 1997г, това се е превърнало в състезание, в което участниците имат 1 час, за да изядат колкото могат повече коприва, която прекарват само с вода или бира. Световният рекорд е 25м. Следващото състезание ще се проведе на 7 юни 2014г в Англия. Вие бихте ли се пробвали?

Най-откачените състезания за издръжливост

Удари в пищялите

Правилата са прости: удряте опонента си в пищялите, докато не падне на земята. Участниците се изправят лице в лице и се държат за вратовете. Имат право да тъпчат панталоните си със слама за „защита“.

Откаченото състезание води началото си още от 17-и век, а модерната му версия се провежда от 1951г в Англия. Днес е популярно занимание за хиляди хора. Победителят в 401-ия шампионат (през 2013г) е бил 24-годишният Зак Уорън, спечелил и предната година.

Може да харесате още

Оставете коментар