Home Любопитно Най-страховитото чудовище в океана е паразит, за който дори не сте чували

Най-страховитото чудовище в океана е паразит, за който дори не сте чували

от izumitelno
0 коментар 37,K преглеждания

Когато за първи път чухме за ризоцефаланов паразит, си загубихме апетита. Това коварно същество е дълбоко смущаващо. Не сме гледали филмово чудовище, не сме чували приказка, нито сме виждали видеоигра с злодей, по-ужасяващ от този. И за разлика от чудовищата в тях, това е реално. За да разберете пълния ужас на това чудовище, трябва да се поставите на мястото на друго животно. Тези бедни същества са негови жертви и вие ги виждате през цялото време.

Най-страховитото чудовище в океана е паразит, за който дори не сте чували

Представете си, че сте рак, при това мъжки. Мотаете се по крайбрежната ивица. Топлите слънчеви лъчи галят гърба ви, хладната вода допира хрилете ви. Достигнали сте прилично големи размери, избегнали сте опасностите на младостта. Животът е прекрасен. Днес обаче започвате да се чувствате странно – почти майчински – сякаш нещо у вас расте. Всъщност – наистина расте.

Неговите корени пълзят през тъканта ви, през червата, през мозъка. Това е rhizocephala и много скоро тя ще ви превземе.

Вашият нов мъчител е член на едни от най-странните групи, известни на човечеството. Зрялото женско тяло на rhizocephala е усукано и деформирано. То не прилича по какъвто и да било начин да неговите родственици, живеещи по скалите край брега. Женската е изгубила твърдата си черупка. Няма дори крака и очи. Трансформирала се е в жълти корени и гъвкави и засукани влакънца, които израстват бавно като черен хумус през тъканите ви.

Някога обаче тя е изглеждала нормално – когато е била млада. По това време е приличала на нормална ракообразна ларва – едва няколко милиметра дълга. С една ужасна разлика – нейното младо тяло разполага със своеобразна игла, излизаща от черупката й. Когато ви открива, тя забива тялото си у вас досущ като подкожна инжекция и ви инжектира със собствените си клетки. Това, което е останало от нея, расте и се разпростира в системата ви като тумор. Вие вече не растете. Нейните нишковидни пипала консумират допълнителната ви енергия.“

Вярвайте ни, по-нататък става дори по-зле. Ако не сте ужасени достатъчно целият материал можете да прочетете в Deep Sea News.

Автор: Пламен Господинов

Източник: Skafeto

Може да харесате още

Оставете коментар