Home Любопитно Най-вредните храни в България

Най-вредните храни в България

от izumitelno
0 коментар 4,2K преглеждания

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си.

Индустрията иска да вярвате в това, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села. Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви.

Най-вредните храни в България

Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме.

1. Кренвирши – съдържат всичко друго, но не и месо

Когато ядете кренвирши, на практика сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци – от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.

2. Колбаси, пушени меса, риба – канцерогенни

Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини –  вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.

 

3. Безалкохолни напитки – течната отрова

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малката вреда, но със сигурност не за подценяване.

4. Маргарин

Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.

 

5. Сладкиши – шоколади, вафли, бисквитки и други подобни

Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени числа с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, но малцина могат да откажат сладкото.

6. Чипс – сол, мазнина и калории

Чипсът е една от най-вредните храни, които са голям виновник за затлъстяването в САЩ, а вече и у нас. 100 гр. задушени картофи съдържат средно 70 калории, а 100 гр. чипс – 550 калории. Избирайте умно.

 

7. Разтворими напитки – 100% изкуствени съставки на добра цена

Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги – всичко това е абсолютно изкуствено.

8. Бързите закуски – знаем си за тях

Знаем, но не правим нищо по въпроса, за да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл. ЗАПОМНЕТЕ! Докато има търсене, ще има и предлагане на подобни храни.

 

 

инфо: curious.actualno.com

Може да харесате още

Оставете коментар