Home Вдъхновяващо Невероятните кипариси на езерото Кадо

Невероятните кипариси на езерото Кадо

от izumitelno
0 коментар 32 преглеждания

Кадо е голямо американско езеро, разположено в източната част в Тексас, на границата с Луизиана. Това е защитена зона, където растат най-големите кипарисови гори на планетата. Площта на езерото е около 106 квадратни километра.

В началото на деветнадесети век по реката Ред Ривър се появяват речни наноси и дървени трупи. Бобрите, живеещи на брега на реката, продължили да строят своите своеобразни язовири. Така се образувала язовирна стена, която блокирала движението на реката и се образувало езерото. Сега това е защитена зона с уникална природа.

Кипарисите, особено тези във водата, често имат особени израстъци, наречени „кипарисови колене“. Това са израстъци, които приличат на коноп, но растат директно от корените на дървото. Учените все още не са сигурни защо кипарисите се нуждаят от тези особени израстъци. Една от теориите казва, че служат за допълнително насищане на корените с кислород, друга – че израстъците помагат на дърветата да се укрепят в земята, така че да не бъдат съборени от ураган.

На брега на езерото се намира град, наречен Ънсъртън, което означава „Несигурен“. Този град, разположен на три часа път с кола от Далас, живее изцяло от туристи, които идват да видят приказните кипариси. След като посетят една от риболовните бази на брега, могат да наемат бунгало и моторна лодка. Могат също така да направят разходка с параход по езерото.“

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар