Home Любопитно Петте най-подценявани места в Тайланд

Петте най-подценявани места в Тайланд

от izumitelno
0 коментар 155 преглеждания

Търсите място, на което да избягате от тълпите? Ето няколко предложения от Тайланд за дестинации, които незнайно защо не са масово посещавани от туристи, въпреки че по красота не отстъпват на популярните.

1.Чанг Рай

Петте най-подценявани места в Тайланд

За тези, които посещават Северен Тайланд и харесват планинското катерене или външните активности, този малък град близо до популярния Чанг Май е перфектният избор. Отделете си един ден, за да обиколите храмовете. Настаняването тук е евтино, а градът ще ви предложи спокойствие и релакс.

2. Краби

Петте най-подценявани места в Тайланд

Повечето туристи се отправят към островите Самуи или Пукет за тропическата си ваканция, но разположеният в континенталната част на страната град Краби има не малко красиви плажове, добър избор на места за настаняване, както и собствено летище с удобни полети от Банкок. От тук може да вземете лодка и да идете до красивите малки близки острови.

3. Банкок

Петте най-подценявани места в Тайланд

Трудно е да се повярва, но много туристи пренебрегват столицата, отправяйки се към плажовете на юг или към планините на север. Сърцето на Тайланд, градът е с население от 10 милиона души и предлага голям брой храмове, музеи и прекрасни места за настаняване и хранене.

В най-развитата част на града може да почувствате ритъма, както във всеки голям град, но разхождайки се в старата част ще усетите духа на страната.

4. Сукхотай

Петте най-подценявани места в Тайланд

Националният исторически град е пълен с руини от времето, в което градът е бил регионална столица. Днес животът в града тече бавно и спокойно, а повечето посетители избират да наемат велосипеди, за да изследват древните храмове. До тук има удобни полети от Банкок, а луксозни курорти предлагат евтини и привлекателни къщи за гости.

5. Исан

Петте най-подценявани места в Тайланд

Земеделският център на Тайланд не е само оризови полета и водни биволи, макар че ще видите много такива. Тук ще откриете невероятни кхмерски руини, ще се насладите на малките градове по река Меконг, където можете да се отпуснете и да се насладите на пейзажа. Не пропускайте и вкусната и различна храна, която може да опитате.

източник: profit.bg

Може да харесате още

Оставете коментар