Home Загадки „Пияната гора“ – мистично място, което никой не може да си обясни

„Пияната гора“ – мистично място, което никой не може да си обясни

от izumitelno
0 коментар 23,6K преглеждания

Това е място, за което има много много легенди и предположения. Това е участък от извити дървета в района на Рязан, на 310 километра от Тула в Русия, който се нарича „Пияната гора“.

В гората на малка площ растат по необикновен начин огънати дървета.

 

Изследователите на аномалните явления са убедени, че дърветата са огънати от силовото поле на чуждоземен кораб.

Местите жители наричат това място „пияна” гора. Тя се е появила относително скоро – преди 50-60 години. Преди това тук е имало дъбова гора. Но дъбовете са били изсечени, а на тяхно място са били засадени борове.

Никой от местните не помни дали веднага новите хвойнови насаждения са започнали да растат накриво или са се огънали с времето. Вариантите са много, казва директорът на етнокултурния център „Заряна” Андрей Гаврилов.

 

„Пияната гора“ - мистично място, което никой не може да си обясни
снимка – blitz.bg

– Местните жители разказват, че са виждали тук странни хора. Външно приличали на човека. Но при по-внимателно вглеждане имали вълчи или кучешки глави. Друга легенда разказва, че на това място някога се сражавали две магьосници от две съседни села. Вълните от магьосническата енергия са ударили дърветата и те се огънали.

В „пияната” гора не расте трева, няма и птици. А ако човек се отдалечи от нея на няколко метра, и тревата гъсто расте, и птици пеят. Интересно е също, че в тези места само няколко хвойнови дървета имат необикновена изкривена форма. А листвените породи растат правилно.

Учените смятат, че най-вероятната версия за възникването на „пияната” гора е геомагнитната аномалия.

 

„Пияната гора“ - мистично място, което никой не може да си обясни

– Всичко е геотектоничните разломи на земната кора. Такива разломи излъчват енергия на торсионните полета, вихровите потоци, които и огъват дърветата. Природата на тези полета и енергии още е недостатъчно изучена.

Участъците на гората с необикновените огънати дървета може да се срещнат и в западната част на Русия, на брега на Балтийско море в Калининградска област. И за тук учените казват, че всичко е геомагнитните полета.

А местните жители ни уверяват, че тези места са лечебни. И огънатите дървета притежават особена енергия, която положително влияе на човека.

 

 

Може да харесате още

Оставете коментар