Home Любопитно Тези 5 неща могат да променят цвета на очите ви

Тези 5 неща могат да променят цвета на очите ви

от izumitelno
0 коментар 246 преглеждания

Без значение с какъв цвят на очите сте родени, вероятно поне веднъж сте се чудили как бихте изглеждали с друг. А знаете ли, че има редица фактори, които могат да променят цвета на ириса? Да, това наистина е възможно, а ето и кои са най-интересните причини това да се случи.

Настроението влияе на наситеността на цвета

Ярките емоции са известен шок за нашето тяло. Онези моменти, в които сърцето ни прескача, трудно ни е да поемем въздух. Точно тогава се променя и цвета на очите ни, понякога към по-тъмно, друг път към по-светло, зависи от естествения цвят и от конкретната емоция. Учените са установили, че моментите на щастие, оказват най-силно влияние.

 

Тези 5 неща могат да променят цвета на очите ви
pixabay.com

Количеството на меланин в организма също е фактор

Знаете, че повечето бебета се раждат със сини очи. Това се дължи на по-ниското съдържание на меланин в ириса. С увеличаването на възрастта, съответно и на меланина, цветът се променя. Хората, които живеят в планински райони, често се раждат със сини очи, които по-късно се превръщат в лешникови. Понякога окончателният цвят на очите не се установява до 12-годишна възраст.

Начинът на хранене

В алтернативната медицина съществува теория, която свързва цвета на ирисите и здравето на вътрешните органи. Този раздел в медицината се нарича иридология, но тъй като няма достатъчна доказателствена база, се смята за псевдо-научна. И все пак, има достатъчно основания да се смята, че продължителното суровоядство може да промени цвета на очите. Например, спанакът помага очите да се запазят здрави и ярки, медът може да добави топъл нюанс, а морските дарове да направят цвета по-интензивен.

Тези 5 неща могат да променят цвета на очите ви
pixabay.com

Гримът и дрехите влияят на нюансите

Жените имат магически инструменти като грим, дрехи и цвят на косата, които могат да използват, за да „оцветят” очите си. Дамите с кафяви очи могат да използват златни, розови и ярко зелени дрехи, за да направят ирисите си по-светли. Сините и зелените очи могат да засилят интензивността на цвета с помощта на тюркоаз, смарагд и синьо.

Тези 5 неща могат да променят цвета на очите ви
pixabay.com

Лазерна операция

 

Е, време е да се върнем в технологичното съвремие. През 2011 година д-р Грег Хоумър изобретил лазерна хирургия, която може да промени цвета на очите. С помощта на лазер, меланиновите клетки се разрушават. Това означава, че хората с кафяви очи могат да станат синеоки. Процедурата трае само 20 секунди, а крайният резултат се вижда след 2-4 седмици.

инфо: expert.bg

Може да харесате още

Оставете коментар