Home Животни Уникална снимка на ято скорци

Уникална снимка на ято скорци

0 коментар 54 преглеждания

Понякога в природата всичко се получава твърде красиво, за да е истина, а някои късметлии успяват да уловят онзи много съвършен момент, който илюстрира красотата на околния свят. Един такъв момент е случката в Коста Брава, в североизточна Испания, когато ято скорци се събраха в огромен облак, променящ формата си – феномен, също известен като мурмурация.

Това е великолепна гледка – когато стотици, а понякога и хиляди птици действат като един организъм, и облакът, в който летят може незабавно да се трансформира в нови и нови причудливи фигури.

Германският фотограф Даниел Бибер се опитвал да заснеме това явление в продължение на четири дни и накрая успя да улови перфектния момент – в отговор на появата на хищник цялото ято е образувало формата на огромна птица, сякаш казвало: „Ние сме по-големи от теб“. Вярно е, че Бийбър не е разбрал какво се е случило по време на снимките, а едва у тях, когато ги е разглеждал на компютъра.

Самият фотограф казва: „Вече се опитвах да снимам скорци, но снимките никога не са се получили така, както съм искал. Стигнах до там, че четири дни подред чаках на правилното място за снимките.

Избрах място, където очаквах да се появят скорците и подходящ преден план и фон, за да се поберат птиците в композицията.

Бях толкова фокусиран върху снимането, че дори не забелязах как скорците образуват гигантска форма на птица в небето. Отне им по-малко от десет секунди. Видях каква фигура се получи от птиците едва по-късно, когато разгледах снимките на компютъра.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Разбрах, че съм направил уникална снимка, и то доста остра и качествена.

Често се случва скорците да формират странни фигури след появата на грабливи птици. Това се случва по непредсказуем и напълно случаен начин.

Случващото се, се гледаше от много хора, но останалите го гледаха от различни точки и може да не са видели това, което заснех.“

Смята се, че тази фигура наподобява пингвин, завъртян на 90 градуса.

За тези невероятни изображения Бийбър получава награда от международен фотоконкурс.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар